Politic

Joi, 27 octombrie, ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile parlamentare

Alegerile parlamentare din acest an se vor desfăşura pe 11 decembrie, potrivit unei hotărâri de Guvern adoptate la finalul lunii august. Astfel, după ce, la începutul lunii iunie, teleormănenii au trecut pe la urne pentru a-şi alege primarii, consilierii locali şi pe cei judeţeni, pe 11 decembrie vor trece, din nou, pragul secţiilor de votare, de această dată pentru a-şi alege cei cinci deputaţi şi cei doi senatori care îi vor reprezenta în Parlament pentru următorii patru ani.

Partidele politice din judeţ vor lua startul campaniei electorale vineri, 11 noiembrie, şi o vor încheia sâmbătă, 10 decembrie, în timp ce listele electorale permanente se vor întocmi cel târziu cu 3 zile înaintea alegerilor, respectiv pe 8 decembrie.

În ceea ce priveşte listele de candidaturi, în actul normativ adoptat de Guvern se arată că, cel mai târziu cu 45 de zile înainte de data alegerilor, respectiv până pe 27 octombrie, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale sau organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, precum şi candidaţii independenţi trebuie să depună listele de candidaţi, respectiv candidaturile independente, pentru Senat şi Camera Deputaţilor pentru circumscripţiile electorale din ţară.

De asemenea, în termen de 48 de ore de la date depunerii listelor de candidaţi şi a candidaturilor independente pentru Senat şi Camera Deputaţilor în circumscripţiile electorale din ţară, cel mai târziu până la data de 29 octombrie, are loc admiterea sau respingerea candidaturilor. În actul normativ adoptat de Executiv, este prevăzută şi data de 7 noiembrie, ca dată a rămânerii definitive a candidaturilor pentru circumscripţiile electorale din ţară.

Până marţi, 26 octombrie, au trecut pe la Biroul Electoral Judeţean pentru a depune listele de candidaturi reprezentanţii Partidului Naţional Liberal, precum şi cei ai Partidului România Unită. De asemenea, au depus listele de candidaturi pentru alegerile parlamentare şi Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor, dar şi Uniunea Democrată Maghiară din România. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.