Eveniment

“Miercurea sirenelor“: Un nou exerciţiu de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare a populaţiei

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman a continuat miercuri, 6 iunie, în intervalul orar 10.00 – 11.00, desfăşurarea lunară a exerciţiilor pentru testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă. Astfel, în intervalul orar 10.00 – 11.00, au fost acţionate sirenele de alarmare publică existente la nivelul unităţilor administrativ teritoriale din judeţ.

„Populaţia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar de un exerciţiu prin care se doreşte răspândirea semnificaţiei semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul sirenelor. În cadrul exerciţiului, vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul judeţului Teleorman şi audibilitatea mijloacelor de alarmare a populaţiei”, informează ISU Teleorman.

Semnalele de alarmare acustice a populaţiei, instituţiilor publice şi operatorilor economici sunt: alarmă aeriană (3 sunete a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele), alarmă la dezastre ( 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele), prealarmă aeriană (3 sunete a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele) şi încetarea alarmei (un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute).

Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepţia sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.