Eveniment

Metoda “Accidentul” face noi victime: O femeie a rămas fără bani chiar în curtea Spitalului Județean

O femeie de 56 de ani, din Alexandria, a rămas fără 750 de euro și 1.000 de lei, după ce a căzut pradă deja celebrei metode de înșelat „Accidentul”. Întâmplarea a avut loc marți, 27 august, iar păgubita s-a întâlnit cu individul care a lăsat-o fără bani chiar în curtea Spitalului Județean. Motivul pentru care i-a fost cerută suma de bani a fost un presupus accident suferit de fiul acesteia, iar banii ar fi urmat să fie folosiți pentru o operație la coloana vertebrală.

Potrivit IPJ Teleorman, Poliția Municipiului Alexandria a fost sesizată marți, 27 august, în jurul orei 19.30, prin apel la numărul unic de urgență 112 de către o femeie în vârstă de 56 de ani, din localitate, cu privire la faptul că a fost înșelată de către persoane necunoscute care au indus-o în eroare, prin folosirea de nume și calități mincinoase, informând-o că fiul său a suferit un accident rutier și necesită îngrijiri medicale urgente, îngrijiri pentru care trebuie să plătească urgent bani.

În baza sesizării, a fost constituită echipa operativă, care a stabilit că, potrivit declarației persoanei vătămate, la data de 27 august, în jurul orei 18:30, a fost apelată pe tefonul fix, apoi pe cel mobil, de persoane necunoscute de sex masculin cu care a purtat conversații, acestea recomandându-se a fi medici, asistenți medicali și polițiști, informând-o că fiul său a fost victima unui accident rutier și necesită urgent o intervenție chirurgicală la coloana vertebrală, sens în care i s-a cerut să plătească un avans.

Urmând indicațiile telefonice, femeia s-a deplasat în spatele clădirii Spitalul Județean Alexandria, unde s-a întâlnit cu o persoană pe care nu o cunoaște și i-a înmânat 750 euro și 1.000 lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, în care se efectuează cercetări sub îndrumarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria pentru identificarea autorilor și tragerea lor la răspundere penală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.