Eveniment

Metoda “accidentul” a făcut o nouă victimă. De la începutul anului, 12 persoane au fost înşelate prin telefon

telefonMetoda de înşelătorie prin telefon “accidentul“ a devenit cunoscută poliţiştilor teleormăneni şi, în ciuda mediatizării modului prin care procedează şarlatanii şi eforturilor poliţiştilor teleomăneni de a-i determina pe oameni să nu mai procedeze instinctiv şi să verifice dacă faptele s-au petrecut întocmai, se pare că şarlatanii au o abilitate aparte în a convinge victimele să transfere banii, profitând, totodată, şi de naivitatea acestora.

Un nou caz a intrat în atenţia oamenilor legii nu mai departe decât în acest week-end. De data aceasta, victima este o femeie din localitatea Traian.

La fel ca şi în celelalte cazuri, femeia, în vârstă de 74 ani, a primit un telefon, iar vocea de la celălalt capăt al firului i-a spus că este nepotul său care a suferit un accident rutier, este internat la un spital din Bucureşti şi are nevoie de bani pentru ca cealaltă parte implicată în accident să nu depună plângere. Suma solicitată şi plătită de doamnă a fost de 6.000 lei, în două tranşe. Iniţial, femeii i s-a spus să transfere 3.000 lei, aceasta deplasându-se la cea mai apropiată unitate bancară depunând în contul indicat suma solicitată, iar ulterior “nepotul”, a sunat din nou, cerând alţi 3.000 de lei, iar femeia a procedat întocmai ca prima dată.
De la începutul anului, 12 persoane din judeţul Teleorman au rămas fără sume importante de bani, după ce au dat curs unor solicitări formulate de persoane necunoscute prin intermediul telefonului, cel mai mare prejudiciu fiind de 8.000 de lei, iar cea mai mare solicitare a fost de 2.300 de euro, unuei persoane din Roşiorii de Vede. Aceasta din urmă a dat dovadă de mai multă vigilienţă decât celelalte victime, a închis telefonul, şi a mers la Poliţie unde a depus o plângere.

Oamenii legii atrag atenţia cetăţenilor cu privire la modurile de operare folosite de această categorie de infractori şi le recomandă să sesizeze de îndată orice tentativă de înşelăciune şi, înainte de a da curs solicitării, ar fi bine să încerce să ia legătura cu nepotul sau ruda în care se presupune a cerut banii să se asigure că faptele sunt adevărate şi nu sunt pasibile să devină victimele vreunei înşelătorii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.