Social

„Mesaj pentru România”, concurs destinat elevilor din unitățile școlare din Alexandria

Municipalitatea alexăndreană pregătește un nou concurs destinat unităților de învățământ din municipiul reședință de județ, competiție care își propune celebreze constituirea statului național unitar român prin Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

„La 1 decembrie se sărbătorește constituirea statului național unitar român, realizată prin unirea provinciilor Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș și Satmar cu Regatul României, moment de excepție în afirmarea identității și tradițiilor naționale. Acest moment aniversar trebuie marcat în mod corespunzător, la nivel local și național, prin organizarea și desfășurarea unor manifestări, acțiuni și proiecte de aniversare a Marii Uniri a României și al Primului Război Mondial. Marcarea Marii Uniri a României este o modalitate de recunoaștere și conservare a valorilor culturii naționale și diversității expresiilor sale. Având în vedere importanța și semnificația evenimentului istoric petrecut la 1 Decembrie 1918 și importanța la nivel mondial a sfârșitului Primului Război Mondial, Municipiul Alexandria și Consiliul Local Alexandria își propun realizarea unor acțiuni, proiecte și manifestări pentru marcarea acestora”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre.

Dacă proiectul de hotărâre privind aprobarea organizării și desfășurării concursului „Mesaj pentru România” va fi aprobat de aleșii locali în ședința de miercuri, 28 octombrie, competiția se va derula în perioada 16 noiembrie – 01 decembrie, pe categorie de vârstă și unitate de învățământ; categoriile de vârstă fiind clasele 0-IV, clasele V-VIII și licee.

În ceea ce privește criteriile de participare, potrivit proiectelor de hotărâre, la concursul de recitare/monolog se va putea participa cu câte cinci videoclipuri/categorie de vârstă/unitate de învățământ ce vor respecta tema dată. Cei cinci participanți vor fi desemnați de coordonator.

Videoclipurile cu recitare/monolog, ce vor avea minim 1 min. și maxim 3 min. și vor fi în format mp4, vor putea fi depuse la Primăria Alexandria, et.2, cam. 13, pe suport DVD.

În videoclipuri exprimarea artistică este totală, iar acestea vor putea fi realizate numai cu telefonul mobil, fără a fi folosite sisteme de stabilizare suplimentare.

Proiectele trimise la concurs vor fi realizate, în exclusivitate, de elevii participanţi, implicarea profesioniştilor în domeniu ducând (în cazul demonstrării fraudei de către contestatar) la descalificarea echipei respective.

La jurizare se va ține cont de: originalitatea recitării, relevanța mesajului transmis pentru proiectul Mesaj pentru România, creativitate (calitatea punerii în scenă, modul în care este transmis mesajul), calitate (calitatea incadrarilor și a montajului).

Fișa de înscriere pentru grupul participant în care va fi descris proiectul, însoțită de tabel nominal cu membrii grupului, videoclipurile in format mp4, pe suport DVD până la data de 16 noiembrie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.