Social

Merele promise de Guvern au ajuns în sfârşit la elevii teleormăneni

Monica DUMITRESCU

Începând cu săptămâna aceasta până la sfârşitul anului şcolar elevii teleormăneni din clasele primare şi gimnaziale vor primi zilnic câte un măr conform programului guvernamental care are ca scop încurajarea consumului de fructe proaspete în rândul copiilor. Şi în acest an şcolar programul a fost demarat cu întârziere, însă spre deosebire de anul trecut, când nu a fost găsit niciun distribuitor de fructe, licitaţia s-a finalizat cu succes şi la începutul acestei săptămâni merele au ajuns la elevii teleormăneni.

În Teleorman beneficiază de acest program 27.380 de elevi din clasele I-VIII, respectiv la 8.097 elevi din zona Alexandria, 6.880 elevi din zona Roşiorii de Vede, 4.236 elevi din zona Turnu Măgurele, 4.822 elevi din zona Videle şi 3.321 elevi din zona Zimnicea.

Prin acest program Guvernul urmăreşte încurajarea consumului de fructe în şcoli, crearea şi fixarea unor obiceiuri alimentare sănătoase în rândul copiilor de vârstă şcolară, precum şi stimularea producţiei interne de fructe. Programul fructe în şcoli este reglementat prin HG nr. 1.154/2012 şi a fost lansat de Guvern în 2010.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.