Politic

Meniul DNA de azi: Mitică cu Mazăre

Sorin Ovidiu Bălan

Săptămâna a debutat în forţă în ceea ce priveşte spectacolul cu mascaţi. Luni, Mitică Dragomir, zis Corleone, se plângea că a fost trezit din somn de aceştia în zorii zilei. Marţi dimineaţa, Radu Mazăre se plângea că percheziţiile îl apucaseră în deplasare, la Bucureşti.

Fiecare dintre cei doi aduc argumente care să îi prezinte ca pe nişte nevinovaţi, victime ale politicului. La Mitică Dragomir, scandalul cu drepturile de televizare este vechi şi arhicunoscut în mai toate amănuntele lui. Apărarea lui Mitică este una foarte simplă: „În viaţă sunt acoperit de hârtii, când oi muri, de pământ”. Mai să spui că este o cimilitură de horă, nu o apărare împotriva acuzaţiilor DNA-ului. Dar dincolo de zâmbetul lui Mitică atunci când era dus la arest, eu cred că arestarea şefului LPF este un semnal. Că vremea şmecherilor semianalfabeţi, a învârtitorilor care se cred infailibili, a cam trecut. Mitică nu a fost altceva decât un profitor, începând cu perioada când s-a învârtit să fie preşedinte la Viitorul Scorniceşti (vă amintiţi desigur de acea victorie memorabilă cu 16-0 ca echipa să promoveze în „A”) şi până la „Victoria” Bucureşti, apendicele lui Dinamo, unde s-a aciuat pentru că la vremea aceea era mai bine să fii miliţian decât civil la Scorniceşti.

În cazul lui Mazăre însă, lucrurile nu sunt chiar aşa de simple. Tactica acestuia este cu totul diferită decât a neşcolitului Mitică, cu hârtiile lui cu tot. Să o desluşim puţin.   Mai întâi a afirmat, luni, că are informaţii sigure că o dată cu plecare sa în excursie în Madagascar, nişte oameni răi au tocmit nişte criminali care să-l lichideze. Ce voia să spună cu asta? Primăria Constanţa luptă pentru a lua mai multe acţiuni în port, iar acest fapt ar deranja afacerile veroase ale unor milionari de acolo, care ar prefera ca portul să rămână în continuare majoritar la stat.

Astfel, Mazăre pregătea argumentul de a doua zi, că percheziţiile şi anchetarea lui nu au legătură cu motivul oficial, anume construcţia cartierului social „Henri Coandă” în Constanţa, ci este „sponsorizată” de mahării portului care îşi văd interesele periclitate de acţiunile primarului şi care, folosindu-se de DNA, au găsit o cale mult mai curată de a-l elimina, decât aceea de a-l ucide în Madagascar.

Mitică Corleone se află deja după gratii. Rămâne să vedem dacă anul acesta, la Mamaia, carele alegorice vor defila fără Mazăre pe ele.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.