Social

Membrii TSD Teleorman au donat sânge pentru a ajuta un tânăr din Roşiori de Vede

Carmen Dumitrescu

Sunt situaţii de viaţă în care numai solidaritatea mai poate fi o soluţie. Acesta este şi motivul pentru care, în situaţii limită, oamenii înţeleg că trebuie să se implice în viaţa celorlalţi, cu toate resursele pe care le au la dispoziţie. Donarea de sânge este un gest nobil, dar şi semnificativ pentru donator şi pentru beneficiar, în contextul în care ambii au prilejul să înţeleagă că solidaritatea reală e aceea care apare în momente-limită. Organizaţia TSD Teleorman a luat în aceste zile iniţiativa de a ajuta un tânăr din Roşiorii de Vede, care are nevoie de sânge pentru o rudă de-a sa ce va fi supusă unei intervenţii chirurgicale foarte dificile. Ca atare, în dimineaţa zilei de 12 mai, aceştia s-au îndreptat, în număr mare către Centrul de Transfuzie Sanguină din Alexandria pentru a dona sânge, în vederea sprijinirii acestui caz. Tinerii social-democraţi nu sunt la prima acţiune de acest gen, organizaţia de tineret a PSD fiind implicată în astfel de acţiuni încă din anul 2009.

Potrivit liderului organizaţiei judeţene a TSD, Marian Potbăniceanu, demersul celor care s-au implicat în acest caz este justificat, în primul rând, de dorinţa de a fi solidari şi de a contribui la salvarea unei vieţi: “Un tânăr din Roşiori de Vede ne-a cerut ajutorul. Are nevoie de sânge pentru o rudă care va fi supusă unei intervenţii chirurgicale foarte dificile. Am răspuns solicitării, pentru că înţelegem importanţa acestui gest şi faptul că aceasta este singura cale prin care putem fi de ajutor în acest caz. Sângele nu poate fi cumpărat sau produs în laboratoare, nu poate fi obţinut decât prin bunăvoinţa noastră, a oamenilor, şi suntem mândri că putem fi alături de semenii noştri în momente dificile”

Cei care au mai donat sânge ştiu că în urma acţiunilor de acest fel, parzicipanţii primesc bonuri valorice pentru achiziţionarea de alimente. Tinerii social-democraţi care au decis să facă această faptă bună au renunţat şi la bonurile valorice, donându-le unei familii nevoiaşe din Alexandria.

“Am organizat mai multe astfel de acţiuni de donare de sânge, în primul rând pentru a da o mână de ajutor unor oameni aflaţi în situatii critice, dar şi pentru a fi un exemplu pentru comunitatea din care facem parte. Este necesar ca oamenii să conştientizeze importanţa donării de sânge, în contextul în care doar 2% dintre români fac astfel de gesturi, un procent foarte mic, comparativ cu alte state ale Uniunii Europene”, a explicat Marian Potbăniceanu.

Participanţii la acţiunea umanitară au fost informaţi şi asupra faptului că donarea de sânge are, pe lângă scopul ei nobil, şi beneficii pentru organism, precum improspătarea sângelui, creşterea imunităţii organismului şi reducerea riscului de paralizie sau accident vascular cerebral. La o singură donare de sânge, un donator poate salva până la trei vieţi aflate în pericol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.