Eveniment

Medicul pediatru Olga Arghiropol a fost destituită din funcția de șef de secție

Amploarea subiectului legat de comportamentul total neadecvat al medicului Olga Arghiropol – șef de secție Pediatrie, din cadrul Spitalului Județean Alexandria, a determinat, până la urmă, și măsuri concrete. Această problemă a fost intens discutată în spațiul public și a scos la iveală mii de relatări similare în rândul teleormănenilor. Mii de mămici au contribuit la evidențierea gravității acestei situații, prin relatarea experiențelor foarte asemănătoare, practic, expunând în mediul online modul inuman în care au fost tratate de către acest cadru medical. Printre acuzații se numără și cazuri grave de malpraxis, diagnostice date greșit și tratament necorespunzător, existând, potrivit relatărilor, și copii care au rămas cu sechele grave din cauza acestui medic.

Lista cu povestiri ale mamelor disperate ce caută să își facă dreptate pare că nu se termină: “Copilul meu a fost într-o stare foarte gravă, nefiind tratată corespunzător de către Arghiropol. Dacă nu intervenea un alt medic, fetița mea de 2 ani ar fi murit”, este mărturia Laurei, o mămică ce locuiește în comuna Segarcea Vale.

Roxana, o altă mămică în vârstă de 33 de ani, din municipiul Alexandria, a relatat faptul că doctorul pediatru a tras-o la răspundere, întrebând-o de ce a adus copilul să “împută cabinetul de oțet”, punctul culminant al “empatiei” cadrului medical fiind întrebarea: “Cine dracu’ te-a chemat în cabinet, nu vezi că sunt ocupată? Fir-ați ale dracu de țigănci, m-am săturat de voi și de mucoșii voștri!”.

O altă mămică a declarat faptul că, aflată cu copilul la camera de gardă, medicul în cauză s-a adresat către asistentă: “Lasă-i să moară, că eu nu am fumat nicio țigară până acum (…) Dacă nu eram eu, vă pupați copiii reci”. De altfel, mămicile se plâng și de faptul că aceasta fumează în cabinetul de consult, în timp ce copiii se află în interior.

Revenind la măsurile care s-au luat în acest caz, președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, a anunțat la finalul ședinței de consiliu de luni, 16 ianuarie 2023, faptul că a avut o discuție cu managerul Spitalului Județean Alexandria, în urma căreia Olga Arghiropol a fost destituită din funcția de șef de secție: “Am avut o discuție cu dl. manager al Spitalului Județean Alexandria, în această dimineață, am luat la cunoștință de cele întâmplate. Prima măsură luată a fost destituirea din funcția de șef secție pediatrie și, în același timp, a declanșat și o anchetă disciplinară la nivelul spitalului în legătură cu cele declarate în spațiul public. În urma a ce va rezulta din aceste cercetări, vor urma sau nu vor urma și alte măsuri în legătură cu atitudinea acesteia”.

Cu toate acestea, mămicile sunt hotărâte să facă și alte demersuri, printre care depunerea de reclamații la Colegiul Național al Medicilor. De altfel, acestea au luat și inițiativa de a înainta o petiție către Guvernul României, care, la momentul redactării articolului, strânsese 416 semnături.

5 Comments

  1. Și pe secția de GINECOLOGIE sa se facă investigații….acolo sunt sub orice critică.

  2. Simonaviciutea Agne

    Vreu sa semnez și eu petiție, unde pot găsi?

  3. Felicitări ! Chiar trebuia de mult făcută treaba asta . Nu se comporta de câteva luni sau de 1 an 2 așa cu mămicile copiilor, se comportă de ani de zile . Noi acolo nu mergeam de drag mergeam pentru că aveam o urgență , și eu am fost cu copilul la urgențe și era dânsa de gardă și mi-a zis ce ia venit la gură . Că alea nu sânt ore de venit să te internezi , că tu aparțin de Roșiori și acolo trebuie să te internezi cu copilul nu la noi , și multe altele .

  4. Propun sa fie eliminata și din Comisia pentru handicap de la Dgaspc pentru copii. MULTUMESC

  5. Poate cerceteaza Adrian Gadea și pe Descultu Larisa tot din spitalul Alexandria tot sectia de pediatrie! Si poate mai sunt și alte mămici care au avut parte de tratamente necorespunzatoare copiilor, consultatii superficiale,și indrumari de tot rasul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.