Economie

Medicii teleormăneni încă nu au semnat contractele individuale de muncă – Teoretic, de luni, Spitalul Județean nu mai are linii de gardă

La Spitalul Județean de Urgență din Alexandria, cea mai mare parte a medicilor nu semnaseră, până vineri, contractele individuale de muncă. Doar doi – trei medici au semnat actele.

Acest lucru înseamnă că, teoretic, de luni, Spitalul nu mai are linii de gardă, iar activitatea spitalului ar putea fi blocată, după ce medicii au refuzat să semneze pentru gărzi.

Practic, vom vedea, deoarece, deși unii medici nu au semmnat contratele și se află și în concediu pe deasupra, au mers la spital, au onorat gărzile, pentru că nu avea cine să acorde ajutorul medical, mai ales cel de urgență. Medicii teleormăneni sunt încrezători că lucrurile se vor rezolva, însă sunt siderați de situația creată, de faptul că sunt puși într-o situație ingrată, între a alege să fie plătiți puțin și a fi plătiți deloc, în cazul în care nu vor semna contractele pentru gărzi, dar le vor face, pentru că nu au încotro.

Unii din ei compară plata gărzilor cu 100 de lei promisă în plus la salariu în decembrie ’89, când izbucnise revoluția.

De nemulțumirile medicilor teleormăneni a luat la cunoștință și conducerea DSP Teleorman, care se arată alături de medici, însă, mai mult de a înştiinţa Ministerul Sănătăţii asupra acestor nemulțumiri nu poate face. Problema poate fi rezolvată numai la nivel de minister. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.