Social

Medicii de familie care refuză cititoarele de carduri nu vor mai intra în contract cu CAS

card sanatatePreşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat joi că, de la momentul finalizării procesului de distribuire a cardurilor de sănătate, programat la sfârşitul lunii octombrie, în aproximativ trei luni de zile va trebui să se renunţe la actualul sistem şi să fie folosit doar sistemul bazat pe cardul de sănătate.

După părerea acestuia, cardul de sănătate are două roluri: “de a spune că pacientul este asigurat şi că acesta a fost, în acel moment, în acel cabinet.

Vasile Ciurchea a mai arătat că va exista un ordin în care va scrie că cititorul de card e obligatoriu şi că, începând de la o anumită dată, vor fi validate doar acele servicii confirmate de card.

Acesta a explicat şi ce vor face pacienţii dacă un medic de familie nu îşi cumpără cititor de card, el a spus “să presupunem că a expirat şi acel moment limită şi, de mâine, trebuie obligatoriu să îl ai. Nu îl ai, nu intri în contract. (…) Pacientul are libertatea să îşi schimbe medicul de familie, dacă medicul de familie nu doreşte să aibă card”, a precizat Vasile Ciurchea. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.