Vinerea trecută, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a anunțat că medicii de familie, care se vor deplasa la domiciliul pacienților pentru a-i vaccina anti-COVID, vor primi mai mulți bani. Așadar, Ministerul are în lucru o ordonanță în acest sens, potrivit declarației Ioanei Mihăilă.
“Vrem să încurajăm medicii de familie, autorităţile locale şi preoţii, cei care sunt mai aproape de oamenii din mediul rural, să meargă mai departe şi să îi încurajeze să se vaccineze. În plus, avem în lucru o ordonanţă prin care oferim medicilor de familie pentru serviciul de vaccinare pe care îl oferă la domiciliul pacientului, fie că este vârstnic, fie că este nedeplasabil, fie că e mai greu deplasabil, un tarif mai mare pentru a facilita tocmai această vaccinare la domiciliu”, a declarat Ioana Mihăilă, în comuna Petreşti, judeţul Dâmboviţa, unde a vizitat un centru de vaccinare împreună cu comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides.
În prezent, medicii de familie primesc 40 de lei pentru fiecare pacient vaccinat la cabinet împotriva COVID-19, ca urmare a unei ordonanțe de urgență de la sfârșitul lunii aprilie. Această sumă cuprinde consultația medicală realizată de medicul de familie, administrarea serului, cât și monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse postvaccinare.
La nivelul județului, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Teleorman a publicat lista cu medicii din județ aflați în contract cu CAS TR pentru a efectua servicii de vaccinare anti-COVID. Așadar, din totalul de 69 de medici, cei mai mulți sunt întregistrați în municipiul Alexandria (9 medici), fiind urmați de 7 medici din Roșiori de Vede, pe când, în Turnu Măgurele sunt 3 medici. Majoritatea localităților de pe listă au câte un medic, făcând excepție Bragadiru, Ștorobăneasa, Brînceni, Piatra, Videle, Zimnicea, Peretu, unde sunt înregistrați câte 2 medici.