Eveniment

Medici specialiști și de familie, sancționați pentru raportarea eronată a unor servicii medicale

În luna mai, Casa de Asigurări de Sănătate Teleorman a controlat 10 furnizori de servicii medicale clinice (medicină de specialitate) și 3 de medicină primară (medici de familie).

În urma controalelor efectuate, furnizorilor de servicii din medicina de specialitate le-a fost imputată suma de 4.217 lei pentru nereguli privind raportarea de servicii medicale în baza unor bilete de trimitere cu termen depășit, raportarea de servicii medicale pentru persoane care figurau ca fiind internate în spital, servicii medicale efectuate fără ca pacientul să aibă bilet de trimitere, servicii medicale raportate în baza biletelor de trimitere către alte specialităţi.

Medicilor de familie, la rândul lor, în urma neregulilor depistate în timpul controalelor, le-a fost imputată suma de 1.148 lei pentru raportarea de servicii medicale pentru persoane care figurau ca fiind internate în spital, prescrierea de rețete în regim de compensare 90% pentru pensionari ale căror venituri depășeau 700 lei/lună, ne-a precizat Mihaela Popa, purtătorul de cuvânt al CAS Teleorman. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.