Social

Medicamente compensate cu 90% pentru mai mulți pensionari

Din septembrie, persoanele care încasează pensii de până la 1.139 de lei vor putea solicita compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor, indiferent dacă mai au sau nu și alte venituri, se arată într-un proiect de act normativ adoptat de Guvern în cea mai recentă ședință. Până acum, de compensarea aproape integrală a prețului la medicamente beneficiau numai persoanele cu pensii de până în 990 de lei.

Potrivit Proiectului de hotărâre a Guvernului privind modificarea unor acte normative referitoare la Programul pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor pentru pensionari, și persoanele ce primesc pensii de până la 1.139 de lei vor putea beneficia de medicamente compensate cu 90%.

Concret, Executivul a adoptat o creștere cu 15% a plafonului pensiei până la care pensionarii pot beneficia de compensarea aproape integrală a medicamentelor. Astfel, din septembrie, și persoanele cu pensii de până la 1.139 de lei vor putea solicita compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor, indiferent dacă mai au sau nu și alte venituri.

Majorarea acestui plafon de pensie este propusă în contextul în care începând cu data de 1 septembrie valoarea punctului de pensie se va majora de la 1.100 la 1.265 de lei, respectiv cu 15%.

„Această creștere a plafonului de la 990 lei la 1139 lei/lună inclusiv, are în vedere creșterea cu 15% a valorii punctului de pensie, începând cu data de 1 septembrie 2019, astfel încât să nu fie afectat accesul pensionarilor la medicamente compensate cu 90%”, se arată în actul normativ adoptat de Guvern.

În Teleorman, potrivit celei mai recente informări a Casei Județene de Pensii, sunt înregistrați 31.378 de beneficiari ai pensiei sociale minime garantate, care de la 640 trece la 704 lei, odată cu creșterea punctului de pensie. De asemenea, 15.648 de teleormăneni primesc pensii de agricultură, cu valori ce ajung până la 1.112 lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.