Eveniment

Medalie de bronz pentru Bianca Chiar din Alexandria la competiţia internaţională InfoMatrix 2014

medalie 2Monica DUMITRESCU

Peste 500 de liceeni şi studenti, organizaţi în echipe din 43 de ţări s-au întrecut în cadrul finalei mondiale a Concursului InfoMatrix 2014 desfăşurată săptămâna trecută la Bucureşti. Bianca Raluca Chiar, elevă a Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, câştigătoarea locului I la categoria Short Movie în cadrul etapei naţionale a concursului cu filmul “Empty Hearts” a reuşit să impresioneze şi de data aceasta juriul, obţinând medalia de bronz. Coordonatorul proiectului realizat de eleva din Alexandria a fost prof. Eliza Sotirescu.

“Empty Hearts” este un film de scurt metraj prin care Bianca Chiar atrage atenţia asupra problemei copiilor cu părinţi plecaţi în străinătate şi a dificultăţilor cu care ajung să se confrunte aceştia. De asemenea, filmul propune soluţii şi măsuri de prevenire a problemei expuse. Eleva a declarat că ideea realizării acestui film i-a venit de la povestea propriilor veri de care au grijă bunicii, în timp ce părinţii acestora sunt plecaţi în străinătate la muncă.

“În aparenţă, par nişte copii ca toţi ceilalţi, însă în interiorul lor, are loc un zbucium de sentimente, cel predominant fiind acela de tristeţe, tânjesc după afecţiunea părinţilor, după un strop de dragoste… Noi nu putem întelege această tristeţe, însă ne putem doar imagina cum ar fi să trăim în locul lor, cum ar fi ca părinţii nostri să fie plecaţi. Copilăria acestor copii le este, practic, furată, fiind prea devreme împovăraţi de griji şi responsabilităţi. Dorind să le ofere copiilor un trai mai bun, părinţii nu îşi dau seama că lasă acasă copii care pot ajunge la deprimare, la inadaptabilitate socială, la rezultate slabe la învăţătură, etc.”, povesteşte autoarea filmului.

Elevii şi studenţii români participanţi la finala mondială a InfoMatrix 2014 au câştigat 16 medalii de aur, 14 de argint şi 21 de bronz. Ei au fost cei mai buni la Programare, categorie la care au câştigat 7 medalii – patru medalii de aur, două de argint şi una de bronz. În clasament România e urmată de Mexic cu 8 medalii de aur, 7 argint şi 8 de bronz şi Turcia cu 2 medalii de aur, 11 de argint şi 19 de bronz.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.