Eveniment

Materialele de protecție și dezinfectanții stau sub pază la Spitalul Județean

Lipsa echipamenteler de protecție din spitalele din județ reprezintă un subiect intens dezbătut în spațiul public, mai ales în ultima perioadă. Din ce în ce mai des apar informații potrivit cărora din unitățile sanitare lipsesc mănușile, combinezoanele sau măștile necesare pentru ca cei care intervin la cazuri suspecte/confirmate de infecții cu COVID-19.

Referitor la subiect, președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu a explicat că Spitalul Județean, unitate medicală în subordinea instituției pe care o conduce, nu a primit echipamente de la Ministerul Sănătății, mai ales de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, singurele materiale primite fiind cele venite prin Departamentul pentru Situații de Urgență.

“Anul trecut am avut niște echipamente de la Ministerul Sănătății pentru aparatură medicală, noi am mai achiziționat și din fonduri proprii, dar în acest moment nu ni s-au alocat echipamente de la Ministerul Sănătății. Singurele echipamente pe care Spitalul Județean le-a primit au fost acelea care au venit prin Departamentul pentru Situații de Urgență, probabil s-a comunicat deja numărul de echipamente și public. Spitalul Județean a primit, din ce stiu eu, 300 de  masti FFP2 si 500 de combinezoane până acum. Rămâne să vedem în perioada următoare, pentru că înțeleg că s-ar mai fi primit numite echipamente, să vedem ce vom mai primi efectiv”, a explicat Dănuț Cristescu.

În paralel, instituția pe care o conduce face achiziții și înceară să suplimenteze și să asigure echipamentele necesare, astfel încât personalul medical să aibă tot ce trebuie, a mai precizat Cristescu.

“Ce s-a alocat este extrem de puțin la consumul pe care îl avem în acest moment”, spune președintele Consiliului Județean, care susține că la Spitalul Județean se utilizează foarte multe echipamente în prezent, iar cele pe care unitatea medicală le are stau efectiv sub pază, pentru a nu fi furate.

“La început, domnul manager (n.r. Alexandru Dobre) punea la dispoziție aceste echipamente șefilor de secție, chiar o asistentă șefă de secție a recunoscut la un moment dat că a lăsat acele echipamente nemonitorizate, iar când s-a întors nu a mai găsit niciun fel de echipament. Ca atare, ne îngrijim foarte tare de acest lucru și medicii, personalul medical primește echipamente, dar trebuie să fim foarte atenți cum le drămuim în această perioadă și ați văzut, ba chiar am discutat cu managerul, ca echipamentele pe care le avem, materialele, tot ceea ce înseamnă materiale de dezinfecție, să fie efectiv sub pază, monitorizate, avem și camere de supraveghere, pentru că putem ajunge în situația ca acestea să fie furate, desi avem mai multe posturi de pază la Spitalul Județean, dar o să monitorizăm foarte atent acest lucru”, a spus Dănuț Cristescu. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.