Social

Materiale de igienă de la Uniunea Europeană, pentru persoanele cu venituri reduse/ La Zimnicea distribuirea pachetelor se apropie de final

Încă de la începutul lunii ianuarie, autoritățile locale zimnicene distribuie ajutoarele ce constau în produse de igienă, trimise de Uniunea Europeană, cetățenilor cu venituri reduse, respectiv persoanelor care beneficiază ajutor social, dar și celor care primesc alocație complementară.

Pachetele trimise de Uniunea Europeană conțin pastă şi periuţă de dinţi, săpun, şampon, gel de duş şi detergent, valoarea unui pachet fiind estimată la 35 de lei.

Listele cu beneficiari au fost alcătuite de Prefectura Teleorman, prin Programul Operațional “Ajutorarea Persoanelor Defavorizate”, 2019-2020. În cazul în care, beneficiarii incluși în liste nu-și vor ridica ajutoarele, primăria le va redistribui către persoanele cu handicap.

Citește și: http://ziarulteleormanul.ro/casa-de-pensii-teleorman-a-publicat-lista-statiunilor-pentru-prima-serie-de-bilete-de-tratament-din-2020/

„Din nou Primăria este pusă într-o situație de moașă comunală. Și anul acesta am primit ajutoare de la Uniunea Europeană, însă acum am primit materiale de igienă, periuță de dinți, pastă de dinți, detergent și gel pentru spălat. La beneficiari intră cei care primesc ajutoare sociale, respectiv cei de la Legea 416, dar și cei care primesc alocație complementară, deci premieră pentru statul român. Tabelele în baza cărora noi dăm aceste ajutoare sunt făcute de Prefectura Teleorman, noi am primit tabelele și ne ocupăm de distribuția acestor materiale și, după părerea mea, cred că s-a ajuns la concluzia asta în urma unor cercetări sociologice ce s-au făcut la nivel de state membre ale Uniunii Europene și probabil că atunci Uniunea Europeană a decis ca cei care sunt în situații grele din punct de vedere social să primească aceste materiale. Dacă nu vom da aceste materiale celor care sunt prinși în aceste liste, că probabil unii nu o să vină de rușine sau din alte motive, legiuitorul ne permite ca aceste materiale să fie date celor care au probleme de sănătate, celor cu handicap”, a explicat Petre Pârvu, primarul orașului Zimnicea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.