Sport

Măsurile de securitate au fost luate – Spectatorii recalcitranţi au fost evacuaţi!

Agitaţie mare joi la orele prânzului la Sala Sporturilor din Alexandria; foarte mulţi jandarmi, poliţie, pompieri şi Poliţia locală s-au mobilizat pentru a face ordine în preajma şi în interiorul sălii, unde un grup de spectatori recalcitranţi au fost evacuaţi, unii chiar băgaţi în dubă cu cătuşele!

Acestea toate au avut loc cu ocazia începerii unui nou sezon competiţional în Liga naţională de baschet feminin, iar forţele implicate în asigurarea securităţii la jocurile echipei CS Baschet Teleorman Alexandria au făcut un exerciţiu pentru a preîntâmpina evenimente nedorite la sală sau împrejurimile acesteia. Evenimentul a fost prefaţat de o întâlnire între reprezentanţii instituţiilor implicate – IJ Jandarmi Teleorman (reprezentată de col. Remus Mihăilescu), Poliţia locală Alexandria (reprezentată de col.r. Dumitru Călin), Poliţia mun. Alexandria (reprezentată de com. şef Adrian Goicu) şi ISU “A.D. Ghica” Alexandria (reprezentată de mr. Mădălin Buşcă – cu reprezentanţii CS Baschet Teleorman Alexandria (manager Călin Voicu), care au stabilit câteva aspecte legate de implicarea acestora la jocurile noului sezon. S-a precizat faptul că în sezoanele precedente nu s-au înregustrat evenimente nedorite, deşi au existat situaţii când adversarii au venit cu o galerie la Alexandria (cazul echipei din Sf. Gheorghe este ştiut), însă colaborarea reprezentanţilor acestor instituţii a fost de fiecare dată una foarte bună. Prezent la discuţii, maior Dan Jumătate, coordonatorul “din teren” al măsurilor de securitare a condus întreg “teatrul de operaţiuni” de la sală.

“De sâmbătă începe un nou sezon în prima ligă de baschet feminin şi noi vom căuta să asigurăm în condiţii cât mai bune securitatea la aceste jocuri. Vreau să precizeze că pot apărea cazuri de spectatori care pot deveni recalcitranţi, iar noi, atât Jandarmeria, cât şi Poliţia locală, care vom interveni în interiorul sălii, să manifestăm concentrare pe întreaga perioadă a jocurilor şi cât suntem implicaţi în aceste acţiuni. Există tendinţa ca, pe parcursul jocurilor, să dispară concentrarea, şi tocmai atunci pot apărea evenimente.

Ţinând cont de pregătirea pe care o are fiecare, de acest exerciţiu pe care l-am făcut astăzi şi de preocuparea tuturor celor implicaţi la aceste jocuri, sunt convins că vom reuşi să asigurăm ordinea publică, fără a avea nici un fel de reproşuri din partea clubului sportiv din Alexandria, din partea comisarilor federali prezenţi la meciuri, iar publicul alexăndrean va avea condiţii de siguranţă la fiecare meci”, a spus maior Dan Jumătate, care a ţinut să mulţumească tuturor celor prezenţi la simularea de joi, de la Sala Sporturilor.

Aşadar, se poate spune că pentru campionatul 2013-2014 al LNBF forţele de ordine sunt pregătite pentru a stopa orice eveniment nedorit, iar eventualii huligani vor fi anihilaţi imediat.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.