Eveniment

Măsuri suplimentare de combatere a pandemiei de COVID-19 în Roșiori de Vede

Întruniți în ședință extraordinară, membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Roșiori de Vede au adoptat o serie de măsuri suplimentare pentru combaterea efectelor pandseemiei de COVID-19, valabile pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 22 octombrie. Demersul s-a dovedit necesar în contextul creșterii numărului de persoane infectate cu COVID-19 la nivelul municipiului Roșiori de Vede.

Astfel, au decis membrii CLSU Roșiori de Vede, începând de joi, 22 octombrie, pentru o perioadă de 14 zile, este interzisă organizarea de evenimente sau petreceri (nunţi, botezuri, aniversări), în spaţii închise şi deschise. De asemenea, tot pentru aceeași perioadă, începând de joi, 22 octombrie, căsătoriiie se pot celebra faţa ofițerului de stare civilă, la sediul primăriei, cu participarea a maxim 15 persoane și cu respectarea măsurilor de distanţare socială. Tot începând cu data de 22 octombrie și tot pentru o periodă de 14 zile, cununiile religioase şi botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distantare socială.

Reguli mai stricte au fost adoptate, pentru următoarele două săptămâni, și pentru înmormântări, astfel că acestea vor putea fi organizate, în spații închise, cu pariciparea a maxim 10 persoane şi în spatii deschise cu participarea a maxim 20 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

De asemenea, începând de joi, 22 octombrie, se suspendă, pentru o perioadă de 14 zile: activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităti de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, cluburilor, discotecilor, în interiorul clădirilor; activitatea instituțiilor şi coinpaniilor de spectacole şi/sau concerte; activitatea operatorilor în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri, cu excepția pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet.

Totodată, toate instituțille publice şi private, precum şi operatorii economici vor analiza posibilitatea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului dc lucru.

Tot ca o măsură suplimentară pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, s-a instituiit obligativitatea purtării măştilor de protectie de persoanele adulte şi copiii cu vârstă peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spatille publice închise și deschise din Roşiori de Vede.

De asemenea, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 22 octombrie, se interzice organizarea de de activităti, întruniri, vizite, evenimente private în cadrul gospodăriilor populației, dacă numprul de persoane participante este mai mare de 15.

Totodată, supermarketurile, hipermarketurile şi magazinele de tip bricolaj vor lua măsuri pentru limitarea numărului de clienti prezenți în acelaşi timp în interiorul acestora, astfel încât să fie asigurată distanțarea fizică.

Tot începând cu data de 22 octombrie și tot pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă activitatea Centrului de Zi, a Creşei Municipale şi a Clubului Pensionarilor din cadrul Direcţiei de Asistență Socială Roşiorii de Vede, precum și activitatea cu publicul a Direcției de Cultură, Educație, Creație şi Sport.

Pentru o perioadă de 14 zile și tot începând de joi, 22 octombrie, s-au înschis și ușile Bibliotecii Municipale Gala Galaction și ale Muzeului Petre Voivozeanu. De asemenea, închise vor fi, pentru 14 zile, și sălile de sport, se mai arată în hotărârea emisă de Comitetul Local pentru Situații de Urgență Roșiori de Vede.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.