Eveniment

Măsuri de ultimă oră/ Carantină totală anunțată de președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, cu puțin timp în urmă, introducerea carantinei totale, începând de miercuri, iar ieșirea din casă va fi permisă doar pentru a merge la serviciu sau pentru a face cumpărăturile necesare în gospodărie. Astfel, recomandările din Ordonanța militară nr.2 adoptată, de autorități, la finalul săptămânii trecute, vor deveni obligatorii începând de miercuri.

O nouă restricție vizează persoanele peste 65 de ani, care vor trebui „să stea practic tot timpul acasă”, a adăugat președintele statului.

„Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate şi pot să vă spun că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a încetini răspândirea virusului. Se vor introduce noi restricţii de circulaţie. Ce a fost până acum o recomandare devine obligaţie. Evident că oamenii pot ieşi pentru a merge la servicu şi a-şi face cumpărătrule necesare, însă aceste restricţii devin obligaţii”, a explicat Klaus Iohannis.

Mai mult, autoritățile au decis să folosească și Armata, care va suplimenta forțele de ordine publică.

Decizia a fost anunțată de șeful statului după şedinţa de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19, la care au participat prim-ministrul României Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Victor Costache şi ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă. Restricțiile vor fi prelucrate în cursul zilei de azi într-o ordonanță militară ce va intra în vigoare de mâine, a mai spus Klaus Iohannis.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.