Social

Măsuri de prevenire a gripei în școlile din Zimnicea

Primăria Zimnicea a distribuit școlilor din oraș măști de protecție și flacoane cu gel dezinfectant, pentru prevenirea apariției și răspândirii gripei sezoniere în rândul elevilor și a cadrelor didactice, anunță conducerea instituției.

În acest sens, au fost achiziționate 30.000 de măști de protecție, dar și 1.900 de flacoane cu gel dezinfectant, pentru cei aproximativ 1.700 de elevi și pentru cele 200 de cadre didactice ale orașului.

Elevii au fost învățați cum să folosească atât măștile primite, cât și gelul dezinfectant, de cadrele medicale care activează în cadrul cabinetului de medicină școlară.

De la debutul sezonului rece, îmbolnăvirile de gripă au fost ținute sub control în toate unitățile școlare ale orașului.

La nivelul județului, de la debutul sezonului rece, au fost raportate de furnizorii de servicii medicale, respectiv medici de familie și spitale, 1.972 de consultații pentru infecții respiratorii acute, dintre care 83 de cazuri au fost internate, transmite DSP Teleorman.

Citește și: http://ziarulteleormanul.ro/victor-dragusin-este-oficial-candidatul-psd-la-primaria-alexandria/

În ceea ce privește cazurile de penumonie, medicii au acordat 291 de consulații în perioada menționată, dintre acestea 94 fost cazuri internate, cele mai multe pentru categoria de vârstă 5-14 ani (69 cazuri consultate din care 24 au fost internate).

Potrivit DSP Teleorman, au fost diagnosticate de medicii de familie patru cazuri de gripa clinică, dintre care trei cazuri, neinternate, la copii din grupa de vârstă 5-14 ani, iar un caz neinternat la grupa de vârstă 2-4 ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.