Eveniment

Măsuri anti-coronavirus: Adunările cu mai mult de 1.000 de persoane se suspendă; fără vizite în spitale la pacienții internați

Activitățile care implică participarea a mai mult de 1.000 de persoane au fost interzise, iar cele cu un număr mai mic de participanți e au nevoie de aprobarea Direcției de Sănătate Publică. De asemenea, până la 31 martie, aparținătorii pacienților nu pot efectua vizite în spitale. Sunt unele dintre cele mai importante măsuri luate de autoritățile române, în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului.

Începând de duminică, 8 martie, sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1.000 de persoane, se arată într-un comunicat de presă al Departamentului pentru Situații de Urgență. Decizia este valabilă până la data de 31 martie, pe întreg teritoriul național al României, și există posibilitatea prelungirii ei, în funcție de evoluția situației.

Potrivit surse citate, măsura este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor, neputând fi amânată.

De asemenea, evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea aprobării de la direcțiile de sănătate publică locale.

Totodată, în aceeași perioadă, nu vor mai fi organizate stagii de practică în spitale pentru studenții la medicină și farmacie, cu excepția situațiilor de voluntariat în sprijinul medicilor.

În aceeași perioada, respectiv până pe data de 31 martie, aparținătorii pacienților nu pot efectua vizite în spitale.

Pe de altă parte, autoritățile anunță că a fost realizată și aprobată procedura de suspendare a cursurilor în unitățile de învățământ în cazul apariției cazurilor de COVID – 19 (coronavirus) în respectivele unități. Procedura este utilă pentru luarea măsurii de suspendare a cursurilor în mod rapid și unitar, prin decizie a comitetului județean pentru situații de urgență.

Până duminică, 8 martie, pe teritoriul României au fost înregistrate 15 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 (coronavirus), dintre acestea cinci persoane au fost declarate vindecate și externate.

La nivelul județului Teleorman nu a fost înregistrat, deocamdată, niciun caz de infecție cu noul coronavirus, însă Direcția de Sănătate Publică monitorizează pasiv 90 de persoane care au călătorit recent în zonele în care noul COVID-19 face ravagii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.