Eveniment

Mașinile abandonate, în vizorul autorităților

Ca urmare a sesizărilor venite din partea cetățenilor și a verificărilor efectuate în teren de către Poliția Locală Alexandria, în perioada februarie – aprilie 2019, au fost demarate proceduri legale pentru un număr de 46 de autoturisme abandonate pe domeniul public sau privat al municipiului.

După demararea procedurii de identificare și somare a proprietarului, 23 de autoturisme au fost ridicate de către deținătorii legali, 5 au fost ridicate de SC Administrția Străzilor și Construcții Edilitare SRL și transportate în spațiul special amenajat pentru depozitarea acestora, iar 18 sunt în perioada legală de identificare și somare a proprietarilor.

Ridicarea mașinilor se face cu respectarea prevederilor legale în vigoare: Legea nr. 421 din 27 iunie 2002 (*actualizată*) privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale; O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; Regulamentul de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin H.G. nr. 1391/2006; H.C.L. nr. 190/27.06.2018 privind activitatea de ridicare, transport şi eliberare a vehiculelor staţionate neregulamentar şi a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al Municipiului Alexandria.
Conform prevederilor Legii nr. 421/2002 și H.G. 156/2003 pentru aplicarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 421/2002 procedura privind activitatea de ridicare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al unităților administrativ-teritoriale durează aproximativ 30 – 35 de zile.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.