Eveniment

Marți, 13 / Cu logo-ul pisica neagră, pompierii au derulat Ziua Informării Preventive

Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative derulate astăzi de pompierii teleormăneni au urmărit conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Reamintim faptul că, anual, în România sunt înregistrate peste 5.500 de incendii la locuinţe, iar principalele cauze care duc la apariția lor sunt: coşul de fum defect sau necurăţat – 34%, instalaţii electrice defecte sau improvizate – 22%, mijloacele de încălzire – 17%, fumatul şi focul deschis -13%.

IGSU a încheiat în anul 2012 un parteneriat de colaborare cu E.ON România, intitulat „Împreună pentru siguranţă”, iar în baza acestei colaborări cei doi parteneri au implementat deja la nivel naţional campaniile „F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile sunt Catastrofale” şi „R.I.S.C. – Siguranţa nu este un joc de noroc!”.

Cu ocazia Zilei Informării Preventive, cei care au dorit să se familiarizeze cu profesia de pompier militar au fost invitați să viteze în intervalul orar 11:00-13:00, subunitățile de intervenție din Alexandria, Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede, Zimnicea și Videle. De asemenea, în intervalul orar 10:00-12:00, cadre ale ISU Teleorman au organizat mai multe activități de informare preventivă în locurile cu aglomerări de persoane (zona pieței din municipiul Alexandria), precum și lecții deschise în unitățile de învățământ din localitățile Orbeasca și Frumoasa, cu teme privind conduita preventivă specifică sezonului rece, pe linia situațiilor de urgență.

“Unele persoane superstiţioase consideră ziua de „Marţi 13” o zi cu ghinion, dar noi vă spunem că nu este chiar aşa. De multe ori, „ghinionul” ni-l facem şi singuri, prin lipsa informaţiilor. Putem preveni acest lucru, informându-ne, pentru că aşa cum spunea celebrul John Davison Rockefeller – „un om informat este un om puternic”. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a stabilit ca, începând cu anul 2011, fiecare dată de 13 ce pică marţea, să fie declarată „ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE”. Nu uitați! Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!”,  se arată într-un comunicat transmis de Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al ISU Teleorman, mr. Dragomir Adrian Gelu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.