Politic

Mârşăvia cu prezervativ pe cap

Sorin Ovidiu Bălan

La mai bine de două luni de la prăbuşirea în Munţii Apuseni a avionului pilotat de Adrian Iovan, care efectua o misiune umanitară, o ştire care se vrea o bombă, vine să ne arate că mârşăvia, teama de răspundere, laşitatea incompetenţei, nu au nici un fel de limite. Nici bunul simţ, nici fireasca solidaritate sau compasiune pentru cei care i-au pierdut pe cei dragi, nu poate stăvili ofensiva nesimţirii şi a tupeului.

Informaţia este, în fond, banală. Dar ea vrea ca în subsidiar să sugereze anumite lucruri, despre care s-a mai adus vorba voalat până acum. Numai că prostia celor care au lansat-o şi disperarea de a se ascunde de răspundere în spatele a orice, i-a făcut să cadă în propria capcană.

La bordul avionului prăbuşit, a fost găsită o cantitate uriaşă de prezervative.

Să fi influenţat aceste nevinovate mijloace contraceptive bunul mers al misiunii? Să se fi prăbuşit aeronava din cauza lor? Întrebări cretine, care au fost puse imediat după ce a fost difuzată ştirea. Este îndeobşte cunoscut faptul că orice avion care are la bord, fie şi măcar un singur prezervativ, este în mare pericol de prăbuşire. Iar dacă pericolul se şi întâmplă, tot din cauza prezervativului, care se ştie că influenţează aparatele de radiolocaţie, dar şi telefoanele mobile, echipele de salvatori nu-i găsesc pe supravieţuitori decât după mai bine de jumătate de zi de bezmeticeală şi călcat pe picioare.

În primul rând, nu prea cred în veridicitatea acestei informaţii. Din mai multe motive. Unu, pentru că ea a apărut la mai bine de două luni de la evenimentul tragic. Doi. Este difuzată de către aşa-zişii salvatori, care au ajuns mult mai târziu decât localnicii din Horea care au găsit epava şi răniţii. De ce nici unul dintre aceştia nu a pomenit despre prezervative, dacă ele erau în aşa număr impresionant? Trei. Cei care au răspândit-o, sunt cercetaţi penal pentru diferite acuzaţii, unele dintre ele foarte grave, care îi pot trimite pentru ani buni după gratii şi, după cum a dovedit-o atitudinea lor de până acum, nu s-ar da înapoi de la nici o ticăloşie ca să scape basma curată.

Care cred eu că este substratul acestui zvon? Acela de a  întări ceea ce s-a insinuat de mai multe ori. Că între ocupanţii aeronavei se petreceau lucruri necurate, cu tentă sexuală. S-a sugerat asta când doctorul Zamfir s-a dus acasă la familia Ion, afirmându-se voalat că el şi studenta decedată erau amanţi, ignorându-se faptul că familia fetei avea nevoie ca de aer, de explicaţii. Şi cine altul să le dea decât cel care a încercat să o resusciteze.

Din dorinţa de a fi cât mai senzaţionali, cei care au lansat mârşăvia au făcut o prostie. Au spus că erau sute de prezervative. Să presupunem, ducând totul la absurd, că toţi cei din avion făceau sex în timpul zborului. Ce le trebuiau sute de prezervative, că ei erau numai şapte. Şi dacă s-ar fi petrecut orgii în avion, de aceea nu i-au găsit echipele specializate decât după mai bine de şase ore?

Nu v-aţi gândit, ticăloşilor, că avionul făcea dese misiuni medicale şi s-ar fi putut să transporte şi aceste cutii cu prezervative pentru o campanie anti-SIDA, anti-boli venerice sau pur şi simplu pentru explicarea contracepţiei? În cazul în care informaţia este adevărată, repet.

La numeroasele tentative de a scoate morţii, vinovaţi de tragedie, aceasta, cu prezervativele, mi se pare cea mai josnică. Cea mai lipsită de scrupule.

Pusă la cale de indivizi făcuţi peste noapte, cu prezervativul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.