Carmen Dumitrescu
Iniţiativa luată de Teodor Niţulescu de a crea o facţiune în cadrul PDL a generat reacţii din partea actualului lider al Organizaţiei Judeţene, care consideră că tensiunea din partid trebuie eliminată cu orice preţ, mai ales acum, înainte de alegerile parlamentare. Cu toate acestea, liderul democrat-liberal Marian Zlotea, consideră că evenimentele de acum sunt consecinţa directă a manipulării de către Teodor Niţulescu a unor membri de partid, frustraţi că au fost destituiţi din funcţii, prin prisma rezultatelor obţinute la Referendum şi alegerile locale.
Se pare că în interiorul partidului s-ar găsi oameni care ar vrea să plece, mobilizaţi de Teodor Niţulescu. Aveţi informaţii despre acest lucru?
Cred că vorbim despre un tabel făcut de domnul Teodor Niţulescu, pe la Roşiorii de Vede pe care dânsul, împreună cu 70 de semnatari, membri ai partidului, l-au întocmit cu scopul de a ataca partidul. Lucru pe care îl face şi în ziarul dânsului. În momentul acesta, văzând cum procedează domnul Niţulescu, chiar am motive să cred că decizia pe care am dat-o, de excludere a lui din partid, a fost una corectă. M-am uitat şi eu pe lista de susţinători ai domnului Niţulescu şi mi-am amintit declaraţia pe care o făcea dânsul cu privire la o eventuală alianţă a sa cu PP-DD şi mi-am amintit răspunsul lui Liviu Neagu. După aceea a apărut în presă intenţia lui Niţulescu de a candida din partea PFC şi apoi a apărut răspunsul ferm al lui Eugen Pârvulescu şi apoi m-am uitat la lista pe care dânsul a făcut-o şi e păcat că dovedeşte lipsă de ataşament faţă de organizaţia care l-a propus în funcţiile pe care le-a ocupat. Şi nu pot să nu constat că aceşti colegi ai dânsului care îl susţin, în număr de aproximativ 70, semnează acest tabel într-o calitate pe care nu o mai deţin şi îmi pare rău că intră în jocul acesta murdar şi agresiv. Eu cred că nu trebuie să ne supărăm pe partid dacă nu mai avem susţinerea politică pentru a ocupa o funcţie, fie ea şi de organizaţie sau în BPJ. Şi nu ştiu de ce fac asta.
Când spuneţi “calitate pe care nu o mai au” la ce vă referiţi?
La prima decizie pe care a luat-o BPJ al Organizaţiei Judeţene, când au fost dizolvate o serie de organizaţii locale, din cauză că au obţinut un scor foarte mic la alegerile locale şi la Referendum. Ceea ce văd aici, în afară de Claudiu Crăcea de la Turnu Măgurele, sunt colegi de ai noştri care şi-au pierdut funcţiile de conducere în interiorul partidului. 70 de colegi din judeţ, care nu au demonstrat performanţe în cele două lupte electorale de până acum sunt chiar cei care acum nu sunt de acord cu deciziile actualei conduceri a partidului. Avem oameni care nu mai au calitatea de preşedinţi de organizaţii, care încă semnează cu această titulatură în tabele şi listuţe, domnul Niţulescu, de exemplu, se semnează acolo “prefect”, ceea ce mă face să cred că domnul trăieşte într-o altă realitate, numai în cea teleormăneană nu.
Despre atitudinea lui Crăcea, Neagu şi Militaru ce comentarii puteţi face?
Domnul Neagu nu mai este în PDL Zimnicea, la conducerea respectivei organizaţii de foarte mult timp. La Zimnicea a fost împuternicit domnul Barbu Costel. Domnul Neagu e consilier judeţean şi putea spune asta, că în calitate de consilier judeţean al PDL nu este de acord cu noua conducere a partidului. Dacă eu ar trebui să semnez o petiţie, o voi semna în calitatea pe care o am, nu în altă calitate. Eu zic că ne îmbătăm cu apă rece. Nu se poate ca nişte oameni care nu au făcut performanţe în alegeri să vină acum şi să spună că au ceva împotriva reorganizării partidului. Eu m-aş fi aşteptat ca aceia care au obţinut scoruri foarte mici să vină singuri să îşi depună demisia, pentru că nu au capacitatea de a obţine rezultate. Aici e politică şi judecăţile se fac politic, după rezultatele obţinute. Eu nu am venit aici să atac colegii şi nu voi face asta niciodată. Aşa că nu vreau să fac nici o referire directă la Crăcea, Militaru, etc. El decizia fiecăruia să scrie orice petiţie vrea. Domnul Niţulescu nu mai este membru PDL si este un simplu cetăţean iar în calitate de cetăţean poate să facă ce fel de declaraţii vrea. Dacă doreşte, el poate să se adreseze Comisiei de Etică şi să demonstreze acolo că decizia luată e corectă sau incorectă.
Atmosfera aceasta din partid creată acum înainte de parlamentare nu e periculoasă?
Din păcate, atmosfera asta e creată de nişte oameni pe care partidul trebuia de foarte mult timp să îi excludă din conducerea organizaţiilor locale. Ne pare rău pentru fiecare membru de partid, pe fiecare membru trebuie să îl preţuim, dar oamenii aceştia care acum se revoltă au demonstrat că nu pot obţine rezultate electorale bune pentru partid. Avem organizaţii care au obţinut şi 5% la locale, ceea ce este jenant…
Sunteţi dispus să purtaţi discuţii cu primarii nemulţumiţi?
Evident că da. O să am chiar discuţii personale cu fiecare dintre ei să văd ce obligaţii au faţă de domnul Niţulescu, pentru că numai nişte obligaţii pot justifica un asemenea ataşament la cauza lui. Mai mult, domnul Niţulescu este cel care dă declaraţii în numele lor. Pot să mă întreb de ce o fac? Sigur că da… Dacă au nemulţumiri personale, voi discuta cu ei toţi şi voi lămuri toate lucrurile astea. Dacă dovedesc prin muncă faptul că rezultatele obţinute au fost o întâmplare, ei pot reveni în funcţiile iniţiale. Sunt supăraţi, eu îi înţeleg, dar rufele murdare ar trebui să ni le spălăm aici, la partid. Eu nu le-am reproşat nimic public… şi îmi pare rău că trebuie să dau răspunsuri la acuzaţiile lor.
Nemulţumiţii spun că trimit petiţia lui Vasile Blaga. Vă e teamă de o eventuală intervenţie de la Bucureşti?
Eu nu am venit aici să fac carieră, am venit aici pentru că mă ocup de organizare în Biroul Permenant Naţional şi am venit aici doar ca să găsim o soluţie şi să limpezim apele. Ştim cu toţii ce s-a întâmplat în Teleorman, vrem doar să avem o bună organizare şi oameni eficienţi în poziţiile potrivite. Vrem să dăm şi altora din această organizaţie posibilitatea să conducă, să muncească şi să demonstreze că poate face lucrurile mai bine decât predecesorii lui.