Politic

Marian Zlotea: “Am cerut celor 92 de organizaţii din Teleorman să propună candidaţi pentru Parlament”

Carmen Dumitrescu

Discuţia referitoare la candidaţii pentru alegerile parlamentare ai PDL a generat până acum controverse dintre cele mai aprinse, pentru că nici unul dintre numele aruncate pe piaţă până acum nu s-au dovedit a fi realmente opţiuni ale formaţiunii politice pentru câştigarea prin vot ale unor fotolii de parlamentar. Între timp, însă, lucrurile s-au mai schimbat, atât din punctul de vedere al transparenţei partidului, cât şi din perspectiva strategiei care va sta la baza nominalizărilor cu pricina. Potrivit preşedintelui Organizaţiei Judeţene a PDL, Marian Zlotea, se pare că în cursul acestei săptămâni vor fi clare atât numele celor care vor candida la Parlament, cât şi felul în care se vor repartiza candidaturile în cadrul alianţei.

Mai mult, PDL a optat pentru o metodă mai puţin utilizată de partidele politice pentru desemnarea candidaţilor, solicitând celor 92 de organizaţii din judeţ să vină cu propuneri pentru candidaţii la Parlament, în funcţie de care se vor lua deciziile finale: “Până la mijlocul săptămânii vom şti exact cum stăm atât din perspectiva alianţei, a siglei, a strategiei de alegeri şi a candidaţilor. Atunci vom face publice rezultatele la care am ajuns şi, desigur, numele candidaţilor care se vor lupta pentru Parlament. Pe subiectul colegiilor, Biroul Permanent Judeţean a stabilit că metoda cea mai bună pentru desemnarea candidaţilor este aceea de a le solicita organizaţiilor orăşeneşti şi comunale să vină cu propuneri. Le-am solicitat în scris acest lucru, pentru că suntem convinşi că e mai bine ca fiecare colegiu să-şi desemneze candidatul pe care îl consideră reprezentativ. Suntem în plină procedură şi cred că pe la mijlocul săptămânii, cel târziu, vom avea rezultatele finale ale acestui demers. Mai avem întâlniri cu organizaţiile din Alexandria şi din apropierea ei, urmând ca cei din organizaţiile în cauză să ne trimită în scris lista de nume pe care o doresc, nume pe care noi le vom prezenta într-o conferinţă de presă, pentru că e firesc să facem publice rezultatele… Clasamentul va fi transmis mai departe şi vom şti exact cum stau lucrurile. Tot atunci vom prezenta şi protocolul Alianţei”.

Drept urmare, în condiţiile în care PDL merge pe varianta chestionării organizaţiilor pe tema nominalizării potenţialilor parlamentari, este cât se poate de clar faptul că numele candidaţilor PDL pentru alegerile din decembrie vor fi unele foarte cunoscute şi apreciate în cadrul comunităţilor locale. Singurele certitudini sunt, în acest moment, referitoare la prioritatea la candidatură a parlamentarilor Adrian Bădulescu şi Adrian Florescu, ambii decişi să lupte cu toate armele din dotare pentru câştigarea colegiilor în care şi-au consolidat până acum notorietatea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.