Politic

Marian Tudorică, primarul comunei Troianul, va fi suspendat din funcţie până la sfârşitul acestei luni

primaria troianulCarmen Dumitrescu

Despre situaţia complicată a primarului comunei Troianul, Marian Tudorică, s-a discutat destul de mult, lucrurile fiind destul de complicate încă de pe vremea când în fruntea Instituţiei Prefectului se afla Teodor Niţulescu. Pentru cei care au uitat, facem precizarea că, la un moment dat, din motive întemeiate, prefectul Niţulescu l-a suspendat pe primarul comunei Troianul din funcţie, fără a mai aştepta ca instanţa să se pronunţe în cazul lui. Instanţa s-a pronunţat, însă, mult mai târziu, în cursul lunii februarie a acestui an, excesul de zel al fostului prefect fiind plătit acum din bani publici.

În consecinţă, Marian Tudorică a luat decizia de a face apel la instanţă şi de a solicita despăgubiri financiare pentru perioada în care a fost suspendat abuziv şi a câştigat dreptul de a-şi primi salaiul pentru lunile respective.

Instanţa s-a pronunţat, aşa cum am menţionat, asupra cazului lui Marian Tudorică în luna februarie a acestui an şi acum prefectul Zorinel Niculcea trebuie să semneze suspendarea din funcţie a primarului din Troianul.

Deşi are la dispoziţie şase luni pentru a face acest lucru, prefectul a declarat că în cursul acestei luni, cel târziu la începutul lunii mai, va semna eliberarea din funcţie a lui Marian Tudorică: “Domnul Niţulescu, atunci când era prefect, l-a suspendat pe primarul de la Troianul, neaşteptând ca instanţa să se pronunţe. În consecinţă, primarul a câştigat procesul şi a pretins să i se plătească salariul aferent perioadei în care a fost suspendat. Chiar dacă s-a dovedit că măsura suspendării a fost corectă, pentru în luna februarie s-a dat sentinţă definitivă şi irevocabilă de suspendare din funcţie a respectivului. În termen de şase luni trebuie să fie emis ordinul prefectului de suspendare din funcţie. Dar nu trebuie să uităm faptul că instanţa constată incompatibilitatea, nu prefectul de la vremea aceea, deci era necesar ca fostul prefect să aştepte ca instanţa să se pronunţe. Pentru că nu a aşteptat, a fost necesară despăgubirea primarului Marian Tudorică. Deci în privinţa eliberării din funcţie a domnului Marian Tudorică, termenul legal este de şase luni. Nu voi aştepta atâta vreme, dovadă că în cursul acestei luni şi cel mai târziu la începutul lunii viitoare voi semna eliberarea lui din funcţie”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.