Sport

Marian Baban a condus echipa națională de kaiac-polo a României

Cu ceva timp în urmă informam că sub auspiciile Federației Române de Kaiac-Canoe s-a reactivat Comisia de Kaiac-Polo, care îl are acum ca președinte pe turneanul Marian Baban.

Acesta a fost și căpitanul echipei naționale a României, care în week-end a participat la un puternic turneu la Roma, în Italia. Formația noastră a disputat cinci partide, cu echipe din primele două divizii italiene. Tricolorii au pierdut de fiecare dată, însă experiența acumulată este importantă.

”Consider că avem un frumos viitor în kaiac-polo, mai ales că italienii, o forță mondială în acest sport, sunt dispuși să ne ajute. Ei ne-au dat bărci și alte echipamente de concurs, asigurându-ne și asistența de specialitate, suntem la început de drum, abia facem primii pași, dar suntem entuziaști și ne place ceea ce facem. Kaiac-polo reprezintă o disciplină foarte spectaculoasă, schimbările de direcție și de ritm, în bazin fiind rapide. Prezența unei mingi de formă sferică asigură atractivitatea și spectaculozitatea, iar porțile suspendate deasupra luciului de apă sporesc farmecul unui sport pe care l-aș vede chiar olimpic, în viitorul nu foarte îndepărtat. Menționez că delegația noastră la Roma a fost condusă chiar de președintele Federației Române de Kaiac-Canoe, Ioan Bîrlădeanu, iar acolo un ajutor extraordinar ni l-a dat antrenorul român Sorin Vrâncianu, care este, practic, factorul de impulsionare al apariției kaiac-polo-ului în România”, a declarat Marian Baban. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.