Politic

Maria Stoian s-a alăturat proiectului Grivița 53: „Este o pagină de istorie a teatrului românesc”

Proiectul Grivița 53 a luat naștere în anul 2017, din inițiativa regizoarei și scriitoarei Chris Simion – Mercurian, care, cu banii câștigați din vânzarea casei moștenite de la bunica sa, a cumpărat terenul de pe Calea Griviței nr. 53, unde va fi construit, după mai bine de 75 de ani, primul teatru independent din România. În 2017, Grivița 53 a început campania de strângere de fonduri și, tot atunci, proiectul a participat la cel mai important concurs de arhitectură sustenabilă din Europa, la Marsilia.

După unele perioade de pauză și după ce anul trecut, unul dominat cap-coadă de pandemie, Proiectul G53 a fost reluat, iar pe tot parcursul anului 2021 se desfășoară campania „Vindem cărămizi. Construim un teatru”, în ideea că la final de an vor fi strânși toți banii necesari începerii construcției. Valoarea proiectului este de 2 milioane de euro, iar până la jumătatea lunii aprilie se adunaseră aproximativ 320.000 de euro, plus materiale de construcție. Orice persoană care vrea să dea o mână de ajutor proiectului poate să cumpere cărămizi, devenind, astfel, ctitor al teatrului. 1 cărămidă ctitor = 53 Euro, iar pe fiecare cărămidă se inscripționează numele celui care o achiziționează și ulterior se trece în foaierul teatrului.

Printre cei care au ales să pună umărul la construirea teatrului este și deputatul PNL Maria Stoian, care a cumpărat o cărămidă în valoare de 53 de euro. Printr-o postare pe pagina de Facebook, Maria Stoian își face public gestul și dă, totodată, detalii despre proiectul Grivița 53.

„Proiectul Grivița 53, o pagină de istorie a teatrului românesc.

Proiectul menționat are drept scop construirea primului teatru privat din România, o clădire nouă, modernă, care va aduce un mare plus în cultura noastră.

Mai mulți profesioniști în domeniu s-au unit pentru acest proiect ambițios, iar contribuția noastră este esențială pentru finalizarea acestuia.

Mai mult decât atât, orice persoană sau companie care dorește să investească în viitorul teatru, poate cumpăra una sau mai multe cărămizi, iar sumele obținute astfel vor fi folosite pentru construcția clădirii.

În cursul zilei de astăzi (n.r. miercuri, 9 iunie) m-am alăturat ctitorilor acestui viitor teatru, prin achiziționarea unei cărămizi în valoare de 53 euro.

Susțin inițiativa și mă bucur că există oameni care s-au implicat în acest proiect, cu scopul nobil de a aduce un plus valorilor și culturii românești”, spune deputatul PNL Maria Stoian.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.