Politic

Maria Stoian: „După cum se ştie deja, la fiecare scrutin pentru parlamentare am avut şi câte un candidat de la Centru”

Liberalii din judeţ s-au reunit luni, 5 septembrie, în şedinţa CJEx al PNL Teleorman, printre subiectele aduse în discuţie fiind şi stabilirea candidaturlior pentru alegerile parlamentare. Întâlnirea a fost, potrivit unor surse liberale, una destul de agitată, în contextul în care, se pare că de la centru va fi desemnat un candidat pe listele liberalilor pentru alegerile parlamentare, evident pe un loc considerat ca fiind eligibil.

De altfel, discuţia ca pe listele de candidaţi ale liberalilor să figureze candidaţi de la centru este mai veche, în condiţiile în care o decizie a conducerii liberale arată că filialele care nu plătesc cotizaţia la timp şi nu achită restanţele nu vor avea niciun cuvânt de spus în ceea ce priveşte candidaţii de la alegerile parlamentare din 2016 şi riscă să se trezească cu oameni impuşi de la Bucureşti.

„Nu pot să vă spun dacă va veni un coleg de la Bucureşti care să candideze în Teleorman pe listele PNL pentru că, deocamdată, nu ştim dacă va fi aşa sau nu. Este posibil să vină cineva de la centru, după cum se ştie deja la fiecare scrutin pentru parlamentare am avut şi câte un candidat de la Bucureşti, iar acest lucru nu s-a întâmplat numai la PNL, ci la orice partid”, a precizat Maria Stoian referitor la subiect.

De altfel, purtătorul de cuvânt al PNL nu a putut să ne confirme nici dacă preşedintele organizaţiei judeţene a  PNL va candida pentru Senat sau pentru Camera Deputaţilor, în contextul în care, în ultima perioadă, au fost vehiculate atât o candidatură a acestuia pentru camera superioară a Parlamentului, cât şi una pentru un mandat de deputat.

„După cum ştiţi, ca şi la alegerile locale, legea îi permite să candideze atât pentru Senat, cât şi pentru Camera Deputaţilor. Nu s-a discutat încă ordinea pe listă, noi am prelungit termenul de depunere a candidaturilor până la finalul lunii septembrie”, a mai spus consilierul judeţean al PNL.

În cadrul şedinţei CJEx de luni, 5 septembrie, susţin surse liberale, au fost depuse şi primele candidaturi pentru alegerile de pe 11 decembrie, acestea urmând să fie analizate de o comisie a organizaţiei judeţene înainte de a fi trimise spre validare la centru.

Referitor la candidaturile depuse deja, purtătorul de cuvânt al PNL Teleorman a evitat să confirme numele vehiculate.

„Nu pot să vă spun cine sunt colegii mei care şi-au expirmat intenţia de a candida. O să facem cunoscute şi numele în scurt timp. Nu pot să vă spun nici dacă eu personal iau în considerare o candidatură la alegerile parlamentare. Când se vor definitiva listele o să fie făcute publice şi numele candidaţilor”, a mai spus consilierul judeţean al PNL Teleorman.

Surse din partid susţin însă că, deocamdată, nu mai puţin de 15 liberali s-au arătat interesaţi de un mandat de parlamentar, iar printre aspiranţii la un fotoliu de senator sau deputat, pe lângă Eugen Pîrvulescu, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, se numără, se pare, mai mulţi consilieri judeţeni, printre care Maria Stoian, Raluca Fedeleş, Cătălin Burcescu, Adrian Bădulescu sau Marin Ţole, dar şi unii dintre primarii liberali. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.