Politic

Maria Stoian, deputat PNL: Organizarea Congresului PPE la București, un semnal al recunoașterii meritelor României pe plan european / Comunicat de presă

România contează pe harta politică și strategică a Europei, fapt certificat de decizia Adunării politice a Partidului Popular European (PPE) de a organiza Congresul celei mai importante formațiuni politice europene anul viitor, la București.

Hotărârea celei mai mari familii politice din Europa este definitorie în actualul context geopolitic, în sensul consacrării României, dar și a Partidului Național Liberal și a președintelui Klaus Iohannis, ca parteneri de încredere a structurilor europene.

Desfășurarea Congresului PPE în țara noastră confirmă, pe de o parte, credibilitatea de care ne bucurăm în cadrul Uniunii Europene și a Parlamentului European, dar, pe de altă parte, reprezintă o oportunitate deosebită pentru dezvoltarea și evoluția României în următoarea perioadă.

Reuniunea din capitala noastră se va bucura de prezența a peste 2.000 de delegați din peste 40 de țări, respectiv toți șefii de state, de guverne, președinții de partide și comisarii europeni din cadrul PPE, inclusiv personalități europene marcante, precum președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Cu certitudine, alegerea României drept gazdă pentru acest eveniment crucial al PPE este legată și de eforturile susținute și admirabile derulate de țara noastră în contextul războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

Desemnarea noastră în organizarea Congresului popularilor europeni constituie, totodată, un mesaj de mulțumire față de modul în care statul român și guvernarea susținută de PNL a acționat în fața multiplelor provocări de ordin politic, militar, social și economic, apărute în contextul invaziei armate de la granițele noastre estice.

Sunt convinsă că PNL va organiza ireproșabil lucrările celui mai important for de decizie al principalului partid european, fapt ce va consolida poziția României pe eșichierul politicii internaționale și ne va crea șanse suplimentare privind stabilizarea noastră în toate domeniile, mai ales economic și militar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.