Politic

Maria Stoian, deputat PNL de Teleorman: “Comercianții au obligația să reducă prețul lemnelor de foc!”

Două proiecte de lege care prevăd scăderea TVA pentru lemnele de foc, de la 19% la 5%, pentru persoane fizice și școli, spitale, dispensare medicale și unități de asistență socială au fost votate săptămâna trecută în Camera Deputaților, care a fost și for decizional. Noile prevederi urmează să fie puse în aplicare începând cu data de 1 decembrie 2021.

Deputatul PNL de Teleorman, Maria Stoian, a declarat în legătură cu adoptarea acestor măsuri: “După ce am votat în Camera Deputaților reducerea TVA de la 19% la 5% pentru lemnele de foc, pe cale de consecință, prețul pentru un metru cub ar trebui să scadă, la consumatorul final. Acesta a fost scopul acestei legi, iar comercianții au obligația să modifice preturile, astfel încât cumpărătorii să poată beneficia de reducere.

Este cunoscut faptul că aproximativ jumătate din populația României se încălzește cu acest tip de combustibil, în special în mediul rural.

Legile pe care le votăm trebuie să vizeze toate categoriile sociale, când vine vorba despre încălzirea locuințelor și alte costuri esențiale, aspect pe care, personal, îl am în vedere de fiecare dată când se discută despre măsuri și modificări legislative”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.