Politic

Maria Stoian, deputat PNL: Cadrul Strategic privind utilizarea Inteligenţei Artificiale, document strategic care va contribui la progresul general al României / Comunicat de presă

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) lucrează la întocmirea Cadrului Strategic privind Inteligenţa Artificială în România. Acest program are ca scop implementarea, cunoaşterea şi utilizarea în administraţia publică centrală a tehnologiilor inovative, precum și definitivarea cadrului de reglementare.

Proiectul reunește sectorul guvernamental  cu mediul academic, de afaceri şi societatea civilă, în scopul identificării soluțiilor optime pentru adoptarea tehnologiilor Inteligenței Artificiale în întreaga societate românească.

Este de notorietatea faptul că România are minţi geniale, recunoscute și apreciate la superlativ în toată lumea, iar valorificarea acestor resurse umane și de inteligență este o prioritate a Guvernului și a Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, condus de PNL.

În acest context, prioritatea ADR este creionarea unor structuri complexe de promovare și utilizare a tehnologiilor avansate, după modelul celor realizate de românii din Silicon Valey.

De asemenea, definitivarea Cadrului Strategic privind Inteligenţa Artificială în România are rolul de a promova la scară națională tipologii de tehnologii eficiente, care nu vor înlocui factorul uman, ci îi va conferi resurse excepționale de evoluție și modernizare, atât a afacerilor, cât și a ideilor inovatoare.

Consider că a sosit timpul ca țara noastră să folosească și să dezvolte în mod dinamic și interactiv tehnologiile inovative, mai ales că reglementarea inteligenței artificiale reprezintă un element primordial în reforma de digitalizare propusă de decidenții liberali în toate structurile administrației publice din România.

Cu siguranță, crearea acestui cadru strategic dinamic și inovativ va avea un impact pozitiv asupra tuturor sectoarelor economice, deoarece Inteligenţa Artificială are potenţialul de a transforma fundamental viaţa românilor, atât cea profesională, cât şi cea de zi cu zi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.