Politic

Majorităţile nu sunt conturate în mai multe consilii locale din judeţ

În ceea ce priveşte cele cinci municipii şi oraşe din judeţ, lucrurile sunt clare când vine vorba de configuraţia consiliilor locale, astfel că, la Alexandria, pentru următorii patru ani, PSD va avea 14 consilieri, în timp ce PNL va avea 7 reprezentanţi, în timp ce la Roşiorii de Vede, pe lângă PSD, care a obţinut după scrutinul de duminică, 5 iunie, 10 mandate de consilieri, şi PNL, care şi-a adjudecat 5 mandate, UNPR s-a ales cu două mandate de consilier local, iar PMP a câştigat alte două mandate.

În Consiliul Local de la Videle, PSD a obţinut 9 mandate, PNL şi-a adjudecat 5 mandate, ALDE s-a ales cu două mandate, iar un mandat a revenit unui candidat independent, iar la Zimnicea, cele 17 mandate de consilieri locali se împart între PSD, care şi-au adjudecat 14 mandate, şi PNL, care a obţinut 3 mandate.

La Turnu Măgurele, din cele 19 mandate de consilieri locali, PSD a câştigat 10 mandate, în timp ce PNL s-a ales cu 7 mandate de consilieri, iar ALDE şi PMP s-au ales cu câte un mandat de consilier local în urma scrutinului de duminică, 5 iunie.

În ceea ce priveşte consiliile locale ale localităţilor rurale, în general, partidele ai căror primari au câştigat alegerile, au reuşit să obţină şi majoritatea mandatelor de consilieri locali, astfel că lucrurile sunt clare. Mai mult, potrivit înţelegerilor făcute la nivel de judeţ, consilierii ALDE şi cei UNPR vor susţine PSD, în timp ce PMP va merge alături de PNL.

Sunt însă şi cazuri în care majorităţile, indiferent care va fi formula de formare a alianţelor, sunt unele destul de fragile. Un exemplu concret în acest sens este cazul Consiliului Local de la Brânceni, unde Dumitru Neagu şi-a adjudecat Primăria, iar cele 11 mandate de consilieri sunt împărţite între PSD (6 mandate) şi PNL (5 mandate). În aceeaşi situaţie este şi Consiliul Local de la Bujoreni, unde Primăria a fost câştigată de social-democratul Florentin Burcea, PSD a obţinut 5 mandate de consilieri locali, iar PNL 4 mandate.

La Călmăţuiu de Sus, Primărie câştigată de PSD, din cele 11 mandate de consilieri locali, PSD a obţinut 6 mandate, iar PNL 3 mandate, interesant de văzut fiind, în acest caz, alături de cine vor merge cei doi consilieri independenţi.

În ceea ce priveşte Consiliul Local de la Cervenia, Marian Cucurezeanu, primarul PNL, nu va avea deloc o sarcină uşoară, în contextul în care PNL are numai 4 consilieri locali din totalul de 11, în timp ce iar PSD are 4 mandate şi ALDE 3 mandate.

Nici la Ciolăneşti formarea unei majorităţi nu e deloc un simplu demers, în condiţiile în care Primăria a revenit PNL în urma alegerilor, iar liberalii au obţinut numai 5 consilieri din totalul de 11, PSD câştigând 3 mandate, UNPR 2 mandate, iar PMP un mandat.

Şi la Drăcşenei, primărie câştigată de PSD, din cele 11 mandate de consilieri locali, 6 au revenit PSD, în timp ce 5 mandate au revenit PNL.

La Drăgăneşti de Vede, primărie câştigată de PNL, din cele 11 mandate de consilieri locali, numai 5 mandate au revenit PNL, în timp ce 4 mandate au revenit PSD, iar 2 mandate au revenit ALDE.

Totodată, la Drăgăneşti Vlaşca, primărie pierdută de PSD în favoarea PNL la scrutinul de pe 5 iunie, din totalul de 13 mandate din Consiliul Local, liberalii au obţinut 6, în timp ce PSD a câştigat 5 mandate, PMP un mandat, iar Asociaţia Partida Romilor Pro – Europa a obţinut un mandat.

În ceea ce priveşte Consiliul Local de la Năsturelu, din cei 11 consilieri, PNL a obţinut 5, în timp ce PSD a obţinut 2 mandate, iar ALDE 4 mandate, împărţire care încurcă, cel puţin la prima vedere, lucrurile pentru primarul PNL. (Violeta Mocanu)

3 Comments

  1. Gheorghe Ionica

    Din cate stiu Alianta USR PLUS a obtinut la Zimnicea 3 consilieri iar la Rosiori 5 consilieri. Datele prezentate de dvs. sunt finale sau partiale ? Va sugerez sa prezentati , daca puteti, doar date oficiale, pentru a nu zapaci lumea.

  2. Carmen Petici

    Sa vina CretiNUTZU Vice-premar, sa se faca metroul din Rosiori, Aeroport la TBC, Autostrada Suspendata Peretu-Maldaieni, sa ne ingropama in datorii sa mai asfaltez 3 cm de ulita, sa concesioneze toate pietele si tarabele din urbe sa imbogateasca taranii de la Doage cu bani de la fraierii luati in sclavie, CretiNuzu=Tatal SPHAGII INSTITUTIONALIZATE!!!ALO D.N.A., se aude?????

  3. Daca PSD-ul in Rosiori vrea sa se compromita,sa-l puna vice-primar pe CRETINUTZU, imbecilul cu barba ce a ingropat orasul in datorii, 8 ani vice primar, 8 primar, 8 consilier!Ce de bani a papat paduchele barbos!!!!Un analfabet si un cioban de capre!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.