Politic

Majoritatea PNL din Consiliul Județean a respins proiectul de hotărâre privind organizarea concursului pentru funcția de manager al Bibliotecii Județene „Marin Preda”

Două proiecte de hotărâre din cele 17 trecute pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean de miercuri, 30 iunie, au fost respinse în urma votului „împotrivă” venit din partea aleșilor liberali, iar ambele fac referire la Biblioteca Județeană „Marin Preda”.

Astfel, Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al Bibliotecii Județene ”Marin Preda” a fost primul supus dezbaterii și votului aleșilor județeni, iar consilierii PNL au anunțat, încă de la început, că nu vor vota favorabil proiectul de act administrativ.

„Aș vrea să lăsăm acest proiect, pentru perioada ulterioară numirii noului director al Bibliotecii. Aș vrea să nu aprobăm acest regulament de organizare și funcționare, pentru că este făcut de actuala conducere, care deja nu a mai primit votul nostru de încredere, și de aceea noi vom vota împotriva acestui proiect”, a spus consilierul PNL Florin Titirișcă.

Adrian Gâdea a precizat că întreaga procedură privind organizarea concursurilor în cadrul instituțiilor de cultură sunt făcute conform legii și că există un anumit cadru care a fost adaptat la Biblioteca Județeană Marin Preda.

Mai mult, consilierul PSD Eugen Vlad i-a întrebat pe consilierii PNL cine ar urma să facă regulamentul în discuție, în contextul în care nu-l face în mod cert managerul Bibliotecii.

„Ca să ai un nou manager trebuie să organizezi concurs, iar în acest context acest lucru nu este posibil”, a explicat Eugen Vlad.

Proiectul de hotărâre a fost respins, cu 17 voturi „împotrivă”, venite din partea aleșilor liberali, și 16 voturi „pentru”.

În ceea ce privește cel de-al doilea proiect respins în ședința de miercuri, respectiv cel privind aprobarea organizării concursului de proiecte de management pentru ocuparea postului de manager la Biblioteca Județeană „Marin Preda” – instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, și acesta a fost respins tot cu 17 voturi „împotrivă” și 16 voturi „pentru”.

„M-am uitat peste proiectul de hotărâre și, din ce-am văzut, parcă toate condițiile de participare pregătesc un concurs pentru actualul manager – 7 ani vechime în funcție de conducere… Păi toată viața acolo trebuie să punem numai persoane care au condus sau un director? M-am uitat și la alte județe, condițiile sunt altele, mai permisive, fără să fie cerută experiență pe funcție de conducere. Actualul director este în sală, nu vreau să se interpreteze în vreun fel, dar părerea mea despre acest concurs este că nu trebuie să pregătim un concurs pentru actualul director”, a precizat Florin Titirișcă, referitor la proiectul de lege.

Adrian Gâdea i-a răspuns liberalului, susținând că proiectul de hotărâre a fost redactat întocmai după lege, iar condițiile sunt cele prevăzute de normele legale.

„Ca transparență și corectitudine, vreau să fie clar că acest proiect a fost făcut după lege. Dacă veniți cu exemple din alte județe, asta nu înseamnă că ei au făcut bine și noi am făcut prost. Șapte ani de zile e vechimea prevăzută de lege, nu poți pune un debutant în funcție de conducere, e o chestiune elementară de administrație publică, despre ce vorbim? Nu înseamnă că dacă alții au greșit, trebuie să greșim și noi. Eu o să supun proiectul la vot, dacă trece, bine, dacă nu trece, nu trece. Am vrut doar să fie clar că discutăm despre o chestiune elementară de administrație publică, nu poți pune un debutant în funcție de conducere”, a replicat Adrian Gâdea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.