Social

Majoritatea elevilor din județ se întorc la școală, de mâine; 40 de școli și grădinițe rămân în Scenariul 2

40 de școli și grădinițe din județ rămân în Scenariul 2, care presupune participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție; participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu. Este vorba despre unitățile școlare din localitățile în care rata de infectare este mai mare de 1 la o mie de locuitori, respectiv Săceni, Bragadiru, Siliștea, Călinești, Saelele, Necșești, Plopii-Slăvitești, Tătărăștii de Jos, Lisa, Saelele, Ștorobăneasa, Poroschia, Beciu, Drăcșenei, Mârzănești, Putineiu și Suhaia.

Preșcolarii și elevii din cele trei municipii, două orașe și celelalte localități din județ vor merge fizic la cursuri, începând de miercuri, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit, marți, în ședință extraordinară.

Potrivit normelor în vigoare, în localitățile în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie, participă fizic la cursuri toți elevii, încadrarea în scenariu fiind făcută de pe o zi pe alta. În schimb, în localitățile cu o rată mai mare de 1 la mie, dar în care nu este instituită carantina, participă fizic la cursuri preșcolarii, elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.