Politic

Majoritatea democrat-liberalilor teleormăneni au votat pentru Vasile Blaga

conventiaCarmen Dumitrescu

Rezultatul alegerilor interne din interiorul principalului partid de Opoziţie nu a surprins cu adevărat pe nimeni. Încă din timpul procesului de prezentare a moţiunilor celor trei candidaţi la şefia PDL a fost mai mult decât evident faptul că de susţinerea cea mai amplă se bucura liderul democrat-liberal, Vasile Blaga, iar judeţul Teleorman nu a făcut notă discordantă cu  situaţia din ţară. De altfel, la momentul prezentării moţiunii lui Vasile Blaga la Teleorman s-a putut observa, fără niciun dubiu, simpatia democrat liberalilor teleormăneni faţă de Blaga, începând cu liderul intreimar al partidului, Teodor Niţulescu, şi terminând cu majoritatea membrilor simpli de partid. Astfel, rezultatul obţinut de Blaga, de 2344  de voturi la Convenţia de sâmbătă nu a suprins pe multă lume, discursul politicianului fiind şi cel care s-a bucurat de aclamaţiile majorităţii celor veniţi la eveniment. Aşa cum au declarat şi înainte de Convenţie, marea majoritate a democrat liberalilor din Teleorman a votat pentru Vasile Blaga, Teodor Niţulescu, Adrian Florescu sau Lucian Militaru fiind susţinători declaraţi ai acestuia. Nici Elena Udrea nu a dus lipsă de susţinători la nivelul judeţului, Florin Titirişcă sau Florenţiu Tănase fiind printre cei care şi-au declarat deschis suţinerea pentru Elena Udrea. Singura care a stat destul de prost în privinţa sprijinului acordat de teleormăneni a fost Monica Macovei, niciunul dintre democrat-liberalii cunoscuţi fiind deschişi în declararea simpatiei pentru moţiunea “Reformiştii”. Se ştie că ar fi semnat moţiunea Monicăi Macovei, potrivit surselor interne, fostul primar roşiorean, Daniel Fierăscu, Dorina Ţele şi Constantin Berechet. Şi pentru că democrat liberalii teleormăneni nu au avut parte de vreo impunere, în cabina de votare fiecare delegat a votat în concordanţă cu propria conştiinţă iar la final, mai bine de 80% dintre delegaţi şi-au mărturisit deschis sprijinul acordat lui Vasile Blaga.

Discursul învingătorului a fost unul cât se poate de ferm şi îndreptat în direcţia reconstrucţiei PDL pe termen lung: “Suntem la capătul unei competiţii interne pe care o cred benefică pentru partidul nostru. Am fost cu toţii în teritoriu. După această convenţie nu vor fi nici învinşi, nici învingători. Învingător va fi PDL dacă vom rămâne uniţi în jurul valorilor care ne-au conscrat şi a proiectelor noastre…”

La Romexpo au fost prezenţi 87 de delegaţi, printre care s-au numărat Teodor Niţulescu, Lucian Militaru, Constantin Amarie, Claudiu Crăcea, Florin Titirişcă, Daniel Fierăscu, Adrian Florescu, Vasile Letcanu, Iulian Şuică, Costel Barbu şi Florenţiu Tănase.

2 Comments

 1. BRAVO,,,,,,TRASEISTILOR,,,,,la ce DRACU mai incurcati
  lucrurile,ce fel de politica faceti basculand din partid
  in partid pentru CIOLAN ?,,,,,sa nu uitati sa luati si
  FASOLEA cu voi si cu MADAM sa o puneti de un zaiafet,
  toti EL FUGITIVO din PDL Teleorman,,,,,multi votati pe
  sigla PDL,,,,PACALICI DE ELECTORAT,sa parasiti imediat
  dregatoria aleasa sau numita ca altfel meritati sa fiti
  intampinati cu,,,,HUOOOOOOO! de cei ce v-au votat….

 2. Iulian Suica

  Eu personal an votat Elena Udrea.
  In calitate de ministrul dezvoltarii a facute multe lucruri pentru judetul nostrul.
  DOAMNA UDREA TE VOM URMA!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.