Social

Majoritatea alexăndrenilor nu sunt de acord cu posibila plată a vaccinului în viitor

La începutul săptămânii, președintele PNL, Ludovic Orban a emis ipoteza ca, în viitor, românii să plătească vaccinul anti-Covid, “și așa noi organizăm vaccinare gratuită, statul român suportă toate costurile vaccinării. E o situație excepțională, mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup. Dar, până la urmă, se va merge pe mecanismul, de exemplu, de la vaccinarea pe gripă, unde numai persoanele vulnerabile sunt vaccinate gratuit, celelalte categorii vor trebui să se vaccineze că e răspunderea lor”.

În cadrul unui sondaj de opinie printre locuitorii municipiului Alexandria, 100% din participanții cu vârsta cuprinsă între 55 și 62 de ani au declarat că s-au vaccinat din propria decizie și apreciază evoluția procesului de vaccinare din Teleorman, spunând că este unul “foarte bun”. În orice caz, nu consideră că ideea propusă de Ludovic Orban este una corectă pentru ceilalți cetățeni nevaccinați.

În ceea ce privește persoanele implicate în sondaj cu vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani, părerile sunt împărțite. Un bărbat de 47 de ani, nevaccinat, susține despre afirmațiile președintelui PNL că politicienii “vor să scoată niște bani și vaccinul nu se impune pe față, dar nu poți să mergi nicăieri fără el. Nu mi se pare corect”. De asemenea, spune că soției sale i-a fost impusă vaccinarea de la serviciu. Pe când, o femeie din aceeași categorie de vârstă, susține că s-a vaccinat, este de acord cu procesul de la Sala Polivalentă din Alexandria, însă nu i “se pare corect să fie cu plată în viitor”.

În categoria de vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani, unul dintre participanți a declarat că nu s-a vaccinat, deoarece îi “este frică de reacțiile adverse”, deși nu este împotriva vaccinării, în general. El consideră că “vaccinarea mobilă ar fi mai bună pentru că nu mulți oameni au posibilitatea să plece de acasă” și, în legătură cu probabilitatea plății vaccinului, nu crede că “e o idee bună, însă poate va fi un imbold pentru oameni să se vaccineze acum, cât încă e gratuit“.

Pe de altă parte, o femeie, în vârstă de 28 de ani, afirmă că s-a vaccinat din propria decizie la Sala Polivalentă din Alexandria și nu crede că “s-ar mai vaccina nimeni dacă ar fi cu plată”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.