Politic

Mai vrea Bănicioiu un mandat de parlamentar în Teleorman?

Ioan DUMITRESCU

 

Întâmplător sau nu, şi social-democraţii teleormăneni au avut reprezentare în Parlamentul României în acest mandat. Organizaţia PSD Teleorman a avut un senator, pe Şerban Petru Mihăilescu, au mai avut un deputat în Colegiul 1 Turnu Măgurele, pe Robert Negoiţă, care a preferat, după un periplu pe la Organizaţia PSD Ilfov, să fie primar al sectorului 3 al capitalei, şi au mai avut încă un deputat, pe Nicu Bănicioiu, preşedinte al Tineretului Social Democrat, îndelung îndrituit în a fi comunicatorul şi purtătorul de cuvânt al pesediştilor.

Cândva, apropiat al preşedintelui Liviu Nicolae Dragnea, tânărul deputat Nicu Bănicioiu a excelat în acest mandat prin vizibilitate pe posturile de televiziune naţionale; astăzi, aproape de sfârşit de mandat, deputatul Nicu Bănicioiu este în ingrata postură de a-şi prelungi sau nu mandatul de parlamentar de Teleorman. În timp ce parlamentarii liberali au primit şi încuviinţarea de a mai încerca încă un mandat în colegiile teleormănene după cel din 2008-2012, şi este vorba despre senatorul Romeo Nicoară şi de deputaţii Marin Almăjanu şi George Dumitrică, în timp ce democrat-liberalii teleormăneni par a face mişcări ample de trupe pe amplasamentul candidaţilor, la social-democraţi pare a fi încă linişte.

Nimeni nu ştie dacă Nicu Bănicioiu va mai candida pentru încă un mandat de deputat de Teleorman, de Colegiul 2 Zimnicea. Nici primarul celui mai sudic oraş al României, Petre Pârvu, nu ştie dacă Bănicioiu va mai reprezenta oraşul Zimnicea în Parlament.

De altfel, este foarte posibil ca nici Bănicioiu să nu ştie încă ce colegiu va reprezenta în Cameră; domnia sa, având apanajul şi al tinereţii, dar şi al politicianismului, poate încă opta. Dacă îşi mai doreşte sau nu Nicu Bănicioiu deputăţia din judeţul Teleorman, rămâne de văzut. Cert este că în aproape patru ani trecuţi, Bănicioiu nu a prea arătat că şi-ar mai dori un mandat de parlamentar în acest judeţ. Ce ar putea propune electoratului teleormănean Nicu Bănicioiu, nu se ştie; cert este că urmaşii moromeţilor, suspicioşi, dar şi oneşti, ştiu să judece, în poiana lui Iocan, cui să dea credit şi cui nu. Este însă foarte posibil ca tupeul de politician de Teleorman (nu întotdeauna teleormănean) să aibă şi succes.

Dacă va mai fi candidat în Parlamentul României Nicu Bănicioiu din partea Teleormanului, rămâne de văzut la aceste alegeri, sau la cele următoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.