Eveniment

Mai puţini teleormăneni au chemat salvarea la sfârşit de săptămână

ambulantaNumărul solicitărilor la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Teleorman a scăzut la sfârşitul acestei săptămâni, comparativ cu săptămâna anterioară. În intervalul 21 – 24.08.2015, au fost înregistrate 357 de cazuri, cele mai multe fiind, ca de fiecare dată, pentru bolile cronice, majoritatea afecţiunilor fiind cele de natură cardiacă şi durerile abdominale. Astfel, aproape 50 de solicitări au fost pentru dureri abdominale sau de spate, 24 pentru copii bolnavi, 30 de solicitări au fost pentru probleme de respiraţie şi tuse, peste 20 de solicitări au fost pentru dureri de cap.

De altfel, ambulanţa a transportat la spital 18 persoane găsite în stare de inconştienţă, 15 teleormăneni care au suferit accidente vasculare cerebrale şi 12 persoane care acuzau dureri toracice.

Nu au lipsit nici tentativele de suicid sau violenţele şi agresiunile, din fericire şi acestea au fost în scădere. Astfel, 9 persoane au încercat să se sinucidă şi 10 au ajuns de urgenţă la spital din cauza loviturilor primite. Din păcate, pentru 7 teleormăneni cu vârsta cuprinsă între 47 şi 77 de ani, apelul la ambulanţă nu a fost de ajutor, aceştia fiind găsiţi decedaţi de echipajele de la amblanţă care au ajuns la domiciliile lor.

Totodată, ambulanţele din judeţ au participat şi la două accidente rutiere, unul la Turnu Măgurele şi un al doilea la Ciolăneşti Deal, de unde au preluat câte o victimă. Cele mai multe drumuri le-au făcut salvările, în schimb, pentru transfer interclinic, 115 pacienţi fiind trasportaţi cu ambulanţa de la un spital la altul. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.