Social

Mai puţine burse pentru elevii alexăndreni, în semestrul II

Monica DUMITRESCU

Proiectul de Hotărâre privind aprobarea numărului de burse pentru elevii din unităţile de învăţământ preuniveristar din Alexandria, aferente semestrului al doilea din acest an şcolar va fi supus dezbaterii şi aprobării în şedinţa ordinară a Consiliului local Alexandria programată pentru joi, 27 martie. În forma sa iniţială, proiectul prevede acordarea unui număr total de 1785 de burse astfel: 26 burse de performanţă, 1097 burse de merit, 82 burse de de studiu şi 580 – burse de ajutor social. 813 burse ar urma să meargă către elevii din şcolile gimnaziale, iar 972 către elevii din licee.

Cuantumul burselor, aprobat tot prin Hotărâre a Consiliului local, va fi: 100 lei – bursa de performanţă, 70 lei – bursa de merit, 50 lei – bursa de studiu, 40 lei – bursa de ajutor social.

Municipiul Alexandria se numără printre puţinele localităţi din judeţ şi din ţară care mai acordă burse elevilor cu rezultate bune la învăţătură. Acordarea burselor este reglementată prin lege, însă cu precizarea “în limita fondurilor disponibile”. Cum, în general, primăriile se confruntă cu dificultăţi financiare, numărul celor care mai acordă burse elevilor s-a redus drastic în ultimii ani.

Comparativ cu semestrul I din acest an şcolar şi la Alexandria numărul burselor s-a redus considerabil în acest semestru, diferenţa fiind de peste 900 de burse. În semestrul I în Alexandria au fost acordate 2689 de burse elevilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.