Social

Mai puţin de un sfert din numărul şomerilor teleormăneni beneficiază de indemnizaţie

La nivelul judeţului Teleorman, din datele centralizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, la sfârşitul lunii octombrie 2012, s-a înregistrat o rată a somajului de 9.61%, în creştere cu 1%, comparativ cu luna octombrie 2011.

Numărul şomerilor, în evidenţă, la 31 octombrie 2012, era de 16.125 persoane, din care 6.365 sunt femei. Din totalul şomerilor, 3.616 persoane beneficiază de indemnizaţie de şomaj, 1.404 persoane fiind absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ.

Şomerii neindemnizaţi deţineau la sfârşitul lunii octombrie 2012 o pondere de 77.57%, respectiv 12.509 persoane, majoritatea provenind din mediul rural, fiind beneficiari ai prevederilor Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat.

În funcţie de localitatea de domiciliu au fost înregistraţi în luna octombrie 2012, în mediul urban, un număr de 3.600 şomeri, iar în mediul rural 12.525 şomeri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Teleorman, Iuliana Bădica, şomerii şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au beneficiat, în mod gratuit, de cel puţin o măsură activă în vederea creşterii şanselor de ocupare, respectiv: informare şi consiliere profesională; medierea muncii; formare profesională; stimularea mobilităţii forţei de muncă; bursa locurilor de muncă; caravana ocupării în mediul rural şi în comunităţile de etnie romă; completarea veniturilor salariale ale persoanelor care se încadrează în perioada când beneficiază de indemnizaţie de somaj. Aceasta a mai precizat că pentru informaţii suplimentare, privind măsurile active de ocupare,  persoanele interesate se pot adresa, de luni până joi între orele 8.00-16.30 şi vineri între orele 8.00-14.00, agenţiilor locale sau punctelor de lucru, din raza de domiciliu sau pot accesa pagina web a instituţiei www.teleorman.anofm.ro. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.