Social

Mai puţin de o treime din dascălii teleormăneni înscrişi la definitivat au promovat examenul

Din cei 99 de dascăli admişi să participe la proba scrisă a examenului de definitivare în învăţământ după susţinerea inspecţiilor la clasă doar 80 au finalizat examenul. Trei dascăli nu s-au prezentat la proba desfăşurată în data de 18 iulie, 16 candidaţi au renunţat la o oră după ce au primit subiectele, considerând că nu au nicio şansă să obţină minim nota 8, aceştia având dreptul, conform metodologiei să participe la examenul de definitivare şi anul viitor şi un candidat a fost eliminat după ce a fost surprins copiind.

Din cei 80 de candidaţi teleormăneni rămaşi în cursa pentru obţinerea dreptului de practică în învăţământul preuniversitar doar 28 au obţinut cel puţin nota 8, condiţie obligatorie pentru promovare începând din acest an, anul trecut nota minimă de promovare fiind 7.

Cei mai mulţi dintre candidaţii promovaţi au avut note cuprinse între 8-8.99, la nivel judeţean înregistrându-se o singură notă de 10 la specializarea educatoare. La polul opus s-au aflat 9 candidaţi care nu au reuşit să obţină nici măcar nota 5.

Cu un procent de promovabilitate de 35%, în calculul căruia nu au fost cuprinşi şi candidaţii retraşi,  judeţul Teleorman se clasează pe ultimele locuri la nivel naţional. Cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în judeţul Gorj  – 76,47%, iar cel mai scăzut procent, în judeţul Caraş-Severin – 29,33%, media naţională a promovabilităţii la definitivat în acest an fiind de 47%.

Candidaţii nemulţumiţi de rezultate au putut depune contestaţii până miercuri, 24 iunie, la ora 15.00, soluţionarea acestora urmând să se realizeze în intervalul 25 – 26 iulie, iar pe data de 27 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Dascălii care nu au promovat examenul în acest an se mai pot înscrie pentru susţinerea acestuia abia peste doi ani. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.