Social

Mai puţin de o lună până la simularea Evaluării Naţionale

Monica DUMITRESCU

Elevii din clasa a VIII-a vor susţine în perioada 18-20 februarie 2014 simularea evaluării naţionale. Ministerul Educaţiei a publicat săptămâna trecută pe pagina oficială http://subiecte2014.edu.ro/2014/evaluarenationala/modeledesubiecte/, modele de subiecte pentru disciplinele de examen: limba şi literatura română, limba maternă şi matematică şi baremele de corectare a acestora, care pot fi consultate de elevi în vederea unei mai bune pregătiri.

Rezultatele la simularea evaluării naţionale vor fi afişate pe 7 martie şi nu se va ţine cont de ele în evaluarea elevilor la clasă, ele constituind doar un barometru pentru dascăli, elevi şi părinţii acestora privind nivelul de pregătire al elevilor şi măsurile care trebuie luate în vederea recuperării materiei acolo unde este cazul. Pe lângă pregătirea pe parcursul orelor de curs, Ministerul Educaţiei a dispus ca pentru perioada 16-20 iunie 2014, conducerile şcolilor să atribuie profesorilor care predau la clasa a VIII-a şi care nu au norma didactică completă sarcina de a pregăti elevii pentru Evaluarea Naţională. De asemenea la nivelul unităţilor de învăţământ dascălii pot organiza ore de pregătire suplimentară a elevilor în afara programului, până la sfârşitul anului şcolar.

Admiterea la liceu se va face şi anul acesta pe baza mediilor obţinute de elevi în clasele V-VIII şi la Evaluarea Naţională, însă spre deosebire de anul trecut, când ponderea mediilor a fost egală în calculul mediei de admitere, anul acesta media la Evaluarea Naţională va conta în proporţie de 75%.

 

Calendar Evaluarea Naţională 2014

13 iunie – încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a; 16 – 18 iunie – înscrierea la Evaluarea Naţională; 23 iunie – Limba şi literatura română – proba scrisă; 24 iunie – Limba şi literatura maternă – proba scrisă; 25 iunie – Matematică – proba scrisă; 27 iunie – afişarea rezultatelor (pâna la ora 16:00); 28 iunie – depunerea contestaţiilor; 28 – 30 iunie – rezolvarea contestaţiilor; 1 iulie – afişarea rezultatelor finale.

 

Rezultate satisfăcătoare anul trecut la Evaluarea Naţională în Teleorman

Anul trecut s-a înregistrat o creştere semnificativă a notelor obţinute de elevii teleormăneni la Evaluarea Naţională. Dacă în anul 2012 mai puţin de 50% dintre absolvenţi au reuşit să obţină cel puţin nota 5 la ambele discipline de examen, iar rezultatele înregistrate de absolvenţii din 2013 la cele două simulări organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean în lunile februarie şi aprilie 2013 nu prevesteau un rezultat mai bun, peste două treimi dintre candidaţi obţinând note mai mici de cinci la matematică, rezultatele la evaluarea naţională din 2013 au fost surprinzătoare, 71,89% din numărul elevilor care au susţinut probele examenului de Evaluare Naţională – 2013 obţinând medii peste 5,00. Aproape jumătate din numărul elevilor participanţi au obţinut chiar medii peste 7, 416 dintre aceştia obţinând medii între 9-9.99, iar 24 de elevi au reuşit performanţa să obţină media 10.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.