Social

Mai puţin de o lună până la simularea Evaluării Naţionale

Monica DUMITRESCU

Elevii din clasa a VIII-a vor susţine o simulare a Evaluării Naţionale în zilele de 23 februarie (Română) şi 24 februarie (Matematică), conform unui ordin al Ministerului Educaţiei.

Rezultatele simulării vor fi afişate pe 6 martie. Ca şi în anii precedenţi, ele nu vor vor fi trecute în catalog, ci vor constitui un barometru în ceea ce priveşte pregătirea elevilor cu aproximativ patru luni înaintea examenului.

Şi liceenii din clasele a XI-a şi a XII-a vor susţine la începutul lunii martie 2015 o simulare a examenului de bacalaureat. Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a din anul şcolar 2014-2015 are următorul calendar: Limba şi literatura română (2 martie), Limba şi literatura maternă (3 martie), proba obligatorie a profilului (4 martie) şi, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializării (6 martie). Toate probele sunt scrise. Afişarea rezultatelor va avea loc pe data de 12 martie.

În vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.