Social

Mai puţin de jumătate din numărul solicitanţilor au obţinut gradaţia de merit în Teleorman

profesoriAnul acesta, la concursul pentru acordarea gradaţiei de merit în învăţământul preuniversitar s-au înscris 297 cadre didactice din judeţul Teleorman. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, doar 131 dintre acestea vor beneficia de gradaţia de merit, începând cu 1 septembrie 2013.

Cei mai mulţi dintre beneficiari sunt învăţători (31) şi educatoare (20).

“Atribuirea gradaţiilor de merit s-a făcut ţinându-se cont de  Metodologia şi criteriile privind acordarea gradaţiei de merit în învăţământul preuniversitar, aprobate  prin OMECTS 6211/2012, OMEN 3155/6.02.2013 şi OMEN 3281/26.02.2013. Numărul de gradaţii s-a repartizat proporţional cu numărul de catedre/posturi didactice normate pe fiecare disciplină de învăţământ, prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice existente la nivelul inspectoratului şcolar, scăzându-se numărul gradaţiilor acordate personalului didactic, aflate în plată. De asemenea, s-a ţinut cont de punctajul minim stabilit în comisia paritară de la nivelul ISJ Teleorman”, a declarat prof. Luminiţa Pinţur, inspector şcolar în cadrul ISJ Teleorman.

Pe lista solicitanţilor s-au aflat şi 25 de directori, însă la categoria personal de conducere nu s-a acordat nicio gradaţie de merit, deoarece ponderea gradaţiilor acordate la această categorie a depăşit 16% din totalul posturilor.

Gradaţia de merit se atribuie pe o perioadă efectivă de 5 ani, începând cu data de 1 septembrie 2013 şi reprezintă 25% din salariu. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.