Social

Mai puţin de 42% dintre candidaţii la concursul de titularizare din acest an au luat note peste 7

41,76% dintre dascălii care au susţinut anul acesta examenul de titularizare, în Teleorman, au luat note peste 7, potrivit rezultatelor publicate afișat marți, 17 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul titularizare.edu.ro.

La nivelul judeţului Teleorman, s-au înscris la concurs 388 de candidaţi, însă numai 312 au fost prezenţi în sala de examen la proba scrisă. Dintre aceştia, 51 s-au retras din concurs, astfel că au primit note 261 de candidaţi, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman.

În ceea ce priveşte notele obţinute, 109 au fost peste 7, în timp ce alte 97 de note au fost între 5 şi 7. Nu mai puţin de 55 de cadre didactice înscrise la concurs au obţinut note sub 5, conform sursei citate.

Rezultatele finale, duop soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe titularizare.edu.ro, pe data de 24 iulie.

Pentru a obține titularizarea într-o școală, dascălii trebuie să obțină cel puţin nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Numărul posturilor titularizabile pentru anul şcolar 2018-2019 în unităţile de învăţământ din judeţ este de doar 12, însă în listă sunt alte 1.174 de posturi vacante/rezervate complete şi incomplete, pe care candidaţii care au promovat concursul le pot ocupa. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.