Social

Mai multe zile libere pentru români

Un nou proiect de lege ce prevede ca zilele de 6 și 7 ianuarie să fie declarate zile libere, a fost adoptat astăzi de plenul Camerei Deputaților. Astfel, conform inițiatorilor, printre zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează se numără de astăzi și zilele de Sf. Ioan și Bobotează.  Inițiatorii acestui proiect de lege au fost președintele PSD Marcel Ciolacu și liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred–Robert Simonis.

Un alt proiect de lege prevede ca de ziua de naștere a angajatului, acesta să poată beneficia de zi liberă, plătită de angajator. Urmează ca acest proiect, inițiat de liberalul Daniel Fenechiu, să fie dezbătut în Parlament: “În centrul preocupării de legiferare, de dezvoltare şi îmbunătăţire a raporturilor juridice și a relațiilor sociale reglementate legislativ, trebuie să stea Omul”, a scris liberalul în expunerea de motive.

Astfel, anterior acestor două demersuri legislative, fuseseră stabilite pentru 2023 următoarele zile libere legale: 1 și 2 ianuarie – prima şi a doua zi de Anul Nou, 23 și 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, 14 aprilie – Vinerea Mare, 16 și 17 aprilie – Paştele ortodox, 1 mai –  Ziua Muncii, 1 și 2 iunie – Ziua Copilului, 4 și 5 iunie – prima şi a doua zi de Rusalii, 14 și 15 august – Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie – Sfântul Andrei, 1 decembrie – Ziua Naţională a României, 25 și 26 decembrie – prima şi a doua zi de Crăciun.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.