Economie

Mai multe drumuri județene, în atenția Consiliului Județean pentru lucrări de întreținere și reparații

drumuriDupă ce Executivul a decis, printr-o Hotărâre de Guvern, repartizarea pe judeţe a sumei de 300 de milioane de lei pentru finanţarea lucrărilor la drumurile judeţene şi comunale, judeţului Teleorman revenindu-i suma de 7,457 milioane de lei, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Gâdea, a convocat primarii localităţilor teleormănene la o întâlnire de lucru, în cadrul căreia s-au discutat criteriile de împărţire a banilor.

Potrivit președintelui Consiliului Județean, deși suma alocată județului Teleorman era și pentru lucrări de întreținere și reparații pe drumurile comunale, în cadrul întâlnirii, primarii localităților teleormănene au decis ca întreaga sumă de bani alocată de Guvern să meargă către lucrări de întreținere pe drumurile județene, acolo unde starea acestora necesită intervenții.

În acest sens, a precizat Adrian Gâdea, listei de priorități stabilite deja de către reprezentanții Consiliului Județean, înainte de întâlnirea cu primarii, s-au adăugat cazurile aduse în discuție de către edilii teleormăneni.

“Am avut o întâlnire cu primarii localităţilor teleormănene, pentru consultări în vederea repartizării sumei de 7,457 milioane de lei, pe care Guvernul României a decis, prin Hotărârea nr. 638/2015 privind repartizarea pe judeţe a sumelor necesare pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, să o aloce judeţului Teleorman.

Am prezentat lista de priorități pe care o aveam deja întocmită, iar primarii au adus în discuție alte drumuri județene unde sunt probleme și unde sunt necesare lucrări de întreținere și reparații”, a precizat Adrian Gâdea.

S-a recurs, așadar, la o reprioritizare, astfel că, în perioada următoare, vor fi efectuate lucrări de întreținere și reparații pe DJ 612 Botoroaga – Valea Cireșului, DJ 506 Bâscovni – Scurtu Mare, D J679 Siliștea Gumești – Tătărăștii de Sus, DJ 601 Videle – limită județ Giurgiu, DJ 601 Drăgănești de Vede – Sfințești, DJ 612 Săceni – Sfințești, DJ 612 Orbeasca – Călinești. De asemenea, pe lista de priorități a Consiliului Județean, pentru lucrări de întreținere în perioada următoare se află și Pod Mavrodin. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.